En doğru altyapı nasıl sorgulanır?

DarkMen

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, bir sorum olacak.

Altyapının ne kadar desteklediğini tam olarak nasıl öğrenebilirim?

Hâlihazırda Millenicom kullanıyorum ve müşteri hizmetlerini aradığımda 69 Mbps desteklediğini söylediler, 50 Mbps'den 75 Mbps'ye geçtiğimde 72 Mbps'ye kadar hız alıyordum. Altyapı zorlanmış olacak ki 75 Mbps'lik pakette çok fazla bağlantı kopukluğu yaşıyordum, bu yüzden tekrar 50'ye geçtim. Şu an memnunum ancak altyapının gerçekte ne kadar desteklediğini tam olarak anlayamadım.

Millenicom sorgulamasına göre 62, müşteri hizmetlerine göre 69, 192.168.1.1 (router)'e göre ise 92 Mbps. Peki bunlardan hangilerine güveneceğim?

Bu arada konudan bağımsız, TurkNet'ten sorgulama yapmaya çalıştığımda altyapı yok hatası alıyorum, aynı şekilde Millenicom ve göknet'tede aynı hatayı alıyorum. Neden?
3 gün öncesine kadar Millenicom'dan altyapı sorgulaması yapabiliyordum.

TurkNet altyapı sorgulamadan sorgulanıyordu sanırım.

Göknet'in sitesinden bakabilirsiniz VDSL, fiber, ADSL bilgileri çıkıyor. GigaFiber veya özel altyapılar için ISS sitelerinden kontrol etmeniz gerekiyor. Altyapı sorgulama hatası için beklemek gerekiyor her gün sorgulayın elbet çıkar.

TurkNet altyapı sorgulamadan sorgulanıyordu sanırım.
Denedim lakin "Altyapı Yok" hatasıyla karşılaştım.

Ara ara deneyeceğim.

Modem arayüzüne girip hat değerlerini atar mısın? Altyapı yok hatası için de boş port olmadığı için gözükmüyor olabilir.

Modem arayüzüne girip hat değerlerini atar mısın? Altyapı yok hatası için de boş port olmadığı için gözükmüyor olabilir.

Bu arada şuan Downstream (Max) 90595 gösteriyor.

Bir reset atayım dedim, tekrar 92 oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…