En düşük işlemci ve RAM kullanımına sahip işletim sistemi nedir?

Anakart: MSI 945GM3
İşlemci(CPU): Intel Core2 Duo E7300 2.66 ghz
Ekran Kartı(GPU): AMD ATI Radeon HD 2400 PRO
Disk: Hikvision C100 120 GB SSD
Ram: 2 GB
İşletim sistemi: antiX 22 64 bit

Bu kasada yazdığım işletim sistemini kullanıyorum. Üstte hocamın dediği gibi çırpınmak yerine linux kullanmanız daha mantıklı. Kullanım amacınızı da belirtmişsiniz, Youtube girsin yeter şeklinde. Ben bu kasayla bırakın Youtube'u, yeri geliyor oyun bile oynuyorum. Yüküm de şu şekildeydi:

screenshot.jpg

Bu hafiflikte böyle desteği başka hiçbir işletim sistemi sağlamıyor ne yazık ki. Ya hafif ama işlevsellik ve destek bakımından sınıfta kalıyorlar ya da işlevselliği güzel ama 1 GB gibi yüklerde geziyorlar. En hafif Windows bile düşünürsek 600 MB gördük mü hafif diyoruz. Benim kullandığım 200 altında. 150-200 arası. Öneririm.

Merhaba herkese teşekkür ederim. Peşpeşe cümle yazmaktan ban yemiştim. Şimdi dönüş yapabiliyorum.
Anakart: MSI 945GM3
İşlemci(CPU): Intel Core2 Duo E7300 2.66 ghz
Ekran Kartı(GPU): AMD ATI Radeon HD 2400 PRO
Disk: Hikvision C100 120 GB SSD
Ram: 2 GB
İşletim sistemi: antiX 22 64 bit

Bu kasada yazdığım işletim sistemini kullanıyorum. Üstte hocamın dediği gibi çırpınmak yerine linux kullanmanız daha mantıklı. Kullanım amacınızı da belirtmişsiniz, Youtube girsin yeter şeklinde. Ben bu kasayla bırakın Youtube'u, yeri geliyor oyun bile oynuyorum. Yüküm de şu şekildeydi:

Eki Görüntüle 2056339

Bu hafiflikte böyle desteği başka hiçbir işletim sistemi sağlamıyor ne yazık ki. Ya hafif ama işlevsellik ve destek bakımından sınıfta kalıyorlar ya da işlevselliği güzel ama 1 GB gibi yüklerde geziyorlar. En hafif Windows bile düşünürsek 600 MB gördük mü hafif diyoruz. Benim kullandığım 200 altında. 150-200 arası. Öneririm.
Çok teşekkür ederim bu işletim sistemini kuracağım direkt Rufus'a yazmak için iso linkini atabilir misiniz indirip aynı Windows işletim sistemi gibi kurmak istiyorum.

Merhaba herkese teşekkür ederim. Peşpeşe cümle yazmaktan ban yemiştim. Şimdi dönüş yapabiliyorum.

Çok teşekkür ederim bu işletim sistemini kuracağım direkt Rufus'a yazmak için iso linkini atabilir misiniz indirip aynı Windows işletim sistemi gibi kurmak istiyorum.

Full versiyonu öneririm. 22 öneririm 23 daha yeni ama ben ondan çok verim alamadım bu kasamda o yüzden 22'ye dönmüştüm.

Arkadaşlar elimde bir laptop var, internet sürücüsü kurunca klavyesi çalışmıyor kimse yardımcı olamadığı için artık onunla uğraşmak istemiyorum. Direkt en az RAM ve işlemci kullanımı olan işletim sistemini kuracağım. Sadece YouTube açsın başka hiçbir şeye gerek yok.
Laptopta 2 GB RAM, AMD E1-6010 işlemci ama bunu boş verin siz en düşük RAM ve işlemci kullanan işletim sistemini öneriniz?
( Rufus ile kurulum olsun yeter.)
Hocam internet sürücüsü olmayınca Youtube'u nasıl kullanacaksınız. Sisteme Windows 8.1 32 bit Embedded Industry Pro kurun ayrıca.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı