En fazla 1800 TL monitör önerisi

Bütçe
1800
Makaleler
1
Evet arkadaşlar sanıyorum ki son kez bu tür bir konu açıyorum. Elimdeki monitörün iade işlemlerini artık başlatacağım için güncel indirimlerde bir karar almak istedim. Karşılaştırma için Epey ve Displayspecifications servislerini kullandım. Aşağıya monitörlerin linklerini de bırakmak gerekirse:

1- 24G2U
2- C24G2U
3- VG249Q1R
4- VG24VQ
5- XG2405

Bu seçenekler dışında ölü piksel korkusu sebebiyle G241, yeterli detay, inceleme bulamadığım için ve Curved bir model olduğundan C24G2AE monitörlerinden vazgeçmiştim.

Aradığım kriterler:

- Adaptive-Sync.
- 144+Hz.
- VA / IPS.
- Minimum ghosting.
- Herhangi bir ayardan kısmadan yeterli GTG süresi.

Yukarıdaki 2 maddeden FPS oyunlar için olduğu düşünülebilir fakat çok yoğun şekilde oynayan biri değilim. Sadece eğlencesine bir oyuna girdiğimde ghosting sorunu yaşamak istemiyorum.

Gerekli olmayan özellikler:

- Pivot kullanım.
- Curved ekran.

Ayrıca @SkyRose hocam kafama takılan bir soru var. "Igzo" denilen panel tipi nedir? Bunun dışında yukarıdaki ASUS monitörler kendi sitesinde IPS iken DS karşılaştırmasında VA olarak gözüküyor. Verilen bilgiler genel olarak doğru gibi geldi, site güvenilir midir? Ayrıca 27" altında Curved çok sağlıklı olmayabilir diye düşünüyorum. Curved genel olarak tercihim değil fakat yukarıdaki C24G2 serisi monitör çok yüksek puan almış görünüyor. Bunun hakkında ne söylenebilir? Önerinizin 24G2U olduğunu biliyorum, ben de onun için indirim kovalıyorum lakin onun olmayacağını düşünerek bir yedek plan yapmalıyım.

Harici öneriler için; maksimum bütçem 1800 TL'dir.

Teşekkürler linki güncelliyorum, gözden kaçmış.
Pivot isterseniz 1, pivot+kavisli isterseniz 3 kavissiz ve pivotsuz isterseniz 4.
Sanıyorum ki tüm bu monitörler aynı performansı verecektir. Bu sebeple seçmek de zorlaşıyor. Oyun içinmiş gibi düşünerek seçimimi yapacağım çünkü TN'de bile kısıtlı sürede onlarca film izlemişken yukarıdakilerden hiçbiri bu konuda beni üzmez. Ancak oyun konusunda sorun yaşayabilirim, bunu önlemek istiyorum.

Aman hocam Onu iade edeceğim. Ghosting üst seviyede, mod değiştiriyorum bu sefer de parlaklık gidiyor. Fiyatına göre hala iyi olduğunu düşünmekle beraber günlük kullanımda baş ağrısına sebep oluyor. Mesela @RPM hocamın profil fotoğrafına bakmak bana ölüm gibi geliyor, siyah temalar özellikle çok sıkıntılı. Mesela attığım görselde aşağı yukarı ilerlemek çok zor.

Dosya Ekleri

• 1606330043901.png
    13,2 KB · Görüntüleme: 83
Şimdi çok vaktim olmadigi icin detayli bir cevap yazamiyorum, ama yine de bir seyler soyleyeyim.

1- IGZO, IPS'in ufak eklentili bir hali gibi. Guc tasarruflu IPS olarak da tanimlanabiliyor islev olarak tabii ki.

Renk olsun, hiz olsun bildiginiz IPS. Farkli bir sey degil.

2- DisplaySpesifications guvenilirdir, en azindan benim için, en cok kullandigim sitelerdem biri diyebilirim, VG279QL1A adli modele 8 bit demesi disinda hic hata gormedim henuz. Yine de baska yerleri kontrol etmek de iyi olacaktir.

Bahsettiginiz gibi IPS'lere de VA demiyor.

VG24VQ - Gercegi VA. Hem ASUS hem o site de VA diyor.

VP249Q1R - IPS. Hem ASUS hem o site de IPS diyor.

Ek olaral, Philips'de o kadar asiri ghostingin sebebi muhtemelen SmartResponse'u fastest yapip inverse ghosting ile karsilasmanizdi bencr.

Onu faster yapip belki bir nebze de olsa azaltabilirdiniz bence. Tabii siz denemissinizdir.

Öncelikle kısıtlı vaktinizde verdiğiniz cevap için teşekkürler ve haklısınız, ben farklı modelleri karşılaştırmaya eklemişim. O linki de düzeltiyorum.

Bunlar içinde oyun için öneriniz ne olacaktır? Yaptığım sıralama doğru mudur?

Curved ekranda imleç takibinde sorun yaşanabilir gibime geliyor, paneldeki eğim yüzünden boyut farkı hissedilebilir mi?
Ek olaral, Philips'de o kadar asiri ghostingin sebebi muhtemelen SmartResponse'u fastest yapip inverse ghosting ile karsilasmanizdi bence.

Onu faster yapip belki bir nebze de olsa azaltabilirdiniz bence. Tabii siz denemissinizdir.
Faster olarak kullandım, fastest kullanmıyorum. Tercihim genel olarak default bırakmak zaten, MPRT ayarı ile ve SmartResponse ile çok nadiren değişiklik yapıyorum.

Aha ghosting bu mu? O fotoğrafı indirdim, yakınlaştırıp aşağı yukarı oynattım yuvarlakların arkasında sanki minik tüyler varmış gibi oldu. Bu şimdi diğer monitörlerde olmuyor mu?

Aha ghosting bu mu? O fotoğrafı indirdim, yakınlaştırıp aşağı yukarı oynattım yuvarlakların arkasında sanki minik tüyler varmış gibi oldu. Bu şimdi diğer monitörlerde olmuyor mu?
Evet, ondan bahsediyorum hocam. Bu görsel GtG yoğunlukta olduğu için en fazla bu civarda ghosting yaşarsınız. Diğer monitörlerde de yaşanabilir ama durum daha iyi olur gibi en azından. Büyütülmüş halinde daha da az oluyor ancak buraya pdf dosyasını atamadım yoksa orada normal halinde daha belirgin. Direkt bu mesaj üzerinde aşağı yukarı yaparsan da anlarsın az çok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…