Kelebek_1034
Kilopat
- Makaleler
- 1
Teşekkürler linki güncelliyorum, gözden kaçmış.ASUS TUF GAMING 23.6" VG24VQ 144Hz 1ms 2xHDMI DP VA FHD Freesync Curved Gaming Monitör | ITOPYA
ASUS TUF GAMING 23.6" VG24VQ 144Hz 1ms 2xHDMI DP VA FHD Freesync Curved Gaming Monitör En iyi fiyat ve ödeme seçenekleri ile VG24VQ ITOPYA'da.www.itopya.com
Sanıyorum ki tüm bu monitörler aynı performansı verecektir. Bu sebeple seçmek de zorlaşıyor. Oyun içinmiş gibi düşünerek seçimimi yapacağım çünkü TN'de bile kısıtlı sürede onlarca film izlemişken yukarıdakilerden hiçbiri bu konuda beni üzmez. Ancak oyun konusunda sorun yaşayabilirim, bunu önlemek istiyorum.Pivot isterseniz 1, pivot+kavisli isterseniz 3 kavissiz ve pivotsuz isterseniz 4.
Aman hocamPhilips 242E1GAJ 23.8" 144Hz 1ms (HDMI+Display) FreeSync Full HD Monitör | Trendyol ben bunu aldım.
0 ölü piksel, gayet memnunum. Göz yormamak adına olan özellikleri ayrıca güzel. İtopya'dan almıştım bu arada geçen hafta ama trendyolda daha ucuzmuş şu anda
Öncelikle kısıtlı vaktinizde verdiğiniz cevap için teşekkürler ve haklısınız, ben farklı modelleri karşılaştırmaya eklemişim. O linki de düzeltiyorum.Şimdi çok vaktim olmadigi icin detayli bir cevap yazamiyorum, ama yine de bir seyler soyleyeyim.
1- IGZO, IPS'in ufak eklentili bir hali gibi. Guc tasarruflu IPS olarak da tanimlanabiliyor islev olarak tabii ki.
Renk olsun, hiz olsun bildiginiz IPS. Farkli bir sey degil.
2- DisplaySpesifications guvenilirdir, en azindan benim için, en cok kullandigim sitelerdem biri diyebilirim, VG279QL1A adli modele 8 bit demesi disinda hic hata gormedim henuz. Yine de baska yerleri kontrol etmek de iyi olacaktir.
Bahsettiginiz gibi IPS'lere de VA demiyor.
VG24VQ - Gercegi VA. Hem ASUS hem o site de VA diyor.
TUF Gaming VG24VQ - Tech Specs|Monitors|ASUS Global
TUF Gaming VG24VQ Curved Gaming Monitor â 23.6 inch Full HD (1920 x 1080), 144Hz, Extreme Low Motion Blurâ¢, FreeSyncâ¢, 1ms (MPRT), Shadow Boostwww.asus.com
23.6" Asus TUF Gaming VG24VQ - Specifications
Specifications of Asus TUF Gaming VG24VQ. Display: 23.6 in, VA, W-LED, 1920 x 1080 pixels, Viewing angles (H/V): 178 ° / 178 °, Brightness: 350 cd/m², Static contrast: 3000 : 1, Refresh rate: 48 Hz - 144 Hz, NTSC: 72 %, Dimensions: 537.61 x 320.09 x 69.33 mm.www.displayspecifications.com
VP249Q1R - IPS. Hem ASUS hem o site de IPS diyor.
23.8" Asus TUF Gaming VG249Q1R - Specifications
Specifications of Asus TUF Gaming VG249Q1R. Display: 23.8 in, IPS, W-LED, 1920 x 1080 pixels, Viewing angles (H/V): 178 ° / 178 °, Brightness: 250 cd/m², Static contrast: 1000 : 1, Refresh rate: 48 Hz - 165 Hz, NTSC: 72 %, Dimensions: 539.5 x 319.5 x 36.5 mm.www.displayspecifications.com
TUF Gaming VG249Q1Rï½Monitörï½ASUS Türkiye
TUF Gaming monitörler, uygun fiyatlara özenle seçilmiŠbir dizi üst düzey oyun özellikleri sunan, uygun fiyatlı rekabetçi oyuncular için idealdir. Kusursuz görseller artık elinizin altında.www.asus.com
Faster olarak kullandım, fastest kullanmıyorum. Tercihim genel olarak default bırakmak zaten, MPRT ayarı ile ve SmartResponse ile çok nadiren değişiklik yapıyorum.Ek olaral, Philips'de o kadar asiri ghostingin sebebi muhtemelen SmartResponse'u fastest yapip inverse ghosting ile karsilasmanizdi bence.
Onu faster yapip belki bir nebze de olsa azaltabilirdiniz bence. Tabii siz denemissinizdir.
Aman hocamOnu iade edeceğim. Ghosting üst seviyede, mod değiştiriyorum bu sefer de parlaklık gidiyor. Fiyatına göre hala iyi olduğunu düşünmekle beraber günlük kullanımda baş ağrısına sebep oluyor. Mesela @RPM hocamın profil fotoğrafına bakmak bana ölüm gibi geliyor, siyah temalar özellikle çok sıkıntılı. Mesela attığım görselde aşağı yukarı ilerlemek çok zor.
Evet, ondan bahsediyorum hocam. Bu görsel GtG yoğunlukta olduğu için en fazla bu civarda ghosting yaşarsınız. Diğer monitörlerde de yaşanabilir ama durum daha iyi olur gibi en azından.Aha ghosting bu mu? O fotoğrafı indirdim, yakınlaştırıp aşağı yukarı oynattım yuvarlakların arkasında sanki minik tüyler varmış gibi oldu. Bu şimdi diğer monitörlerde olmuyor mu?