En fazla 200 TL fare önerisi

Bütçe
200

270504

Kilopat
Şu anki farem tıklıyorum zor algılıyor. Ve şekli yüzünden bileğimde şişiklik çıktı. Baktığım kadarıyla şunlar var:

Bir de mesela ben bunlardan birini almak yerine 250 TL olan mouse (G102, G203, Aorus M.2, MSI GM11) aldım. Fark ne olacak?

İşte sorum şu ne farkı var?
Kağıt üstünde incelendiğinde -logitech için söylüyorum- pek fark olmaz 1 tık daha iyi olsada ama kullanınca anlaşılıyor. Birde 203 ile 102 aynı mouse yanlış bilmiyorsam Türkiyede 102 olarak satılıyor. Benim şahsi düşüncem logitech mouse konusunda daha iyi diğer belirttiğiniz markalardan. Yakınlarınızda bir teklonoji mağzası var ise gidip deneyin ne demek istediğimi anlarsınız.

Kağıt üstünde incelendiğinde -Logitech için söylüyorum- pek fark olmaz 1 tık daha iyi olsa da ama kullanınca anlaşılıyor. Bir de 203 ile 102 aynı mouse yanlış bilmiyorsam Türkiye'de 102 olarak satılıyor. Benim şahsi düşüncem Logitech mouse konusunda daha iyi diğer belirttiğiniz markalardan. Yakınlarınızda bir teknoloji mağzası var ise gidip deneyin ne demek istediğimi anlarsınız.

Şu an baktım G102 ve 203'e fakat birçok konu da sensörünün çöp olduğundan bahsedilmiş, ve çift tıklama sorunundan. Sensörünün çöp olması neyse zaten bu fiyata alacağım herhangi bir farenin sensörü çöp olacak fakat çift tıklama benim şu anki mouse'ımda yaşanıyor ve iğrenç bir şey.

Sanırım Lightsync'de yok. Varsa bile 2 yıl sonra filan çıkıyor. O zaman G102 alayım.

Aynı mouse evet ama bazı satıcılar G203 ismiyle satıyor.

Son düzenleme:
Şu an baktım G102 ve 203'e fakat birçok konu da sensörünün çöp olduğundan bahsedilmiş, ve çift tıklama sorunundan. Sensörünün çöp olması neyse zaten bu fiyata alacağım herhangi bir farenin sensörü çöp olacak fakat çift tıklama benim şu anki mouse'ımda yaşanıyor ve iğrenç bir şey.
Benim attığım model G102 Lightsync yeni olan bunun birde G102 Prodigy modeli var 2 yıldır kullanıyorum. Hiç bir sorun yaşamadım şuana kadar. Lightsync sensörü daha yeni buna göre ama kullanmadım bilemem nasıl bir sorunu olduğunu.

Benim attığım model G102 Lightsync yeni olan bunun bir de G102 Prodigy modeli var 2 yıldır kullanıyorum. Hiçbir sorun yaşamadım şu ana kadar. Lightsync sensörü daha yeni buna göre ama kullanmadım bilemem nasıl bir sorunu olduğunu.

Adamlar yenilenmiş sensör diye daha kötü sensör takmışlar.

Adamlar yenilenmiş sensör diye daha kötü sensör takmışlar.
Ben 2 yılı biraz aşkın süredir kullanıyorum Prodigy olan modeli herhangi bir sorun yaşamadım. Ama 4-5 ay önceye kadar bir şey oldu sanki açıklayamadığım bir şey yavaşladı gibi bir hissiyat oluyor kullanırken gecikme hızı 1 ms ise 3 ms e çıkmış gibi hissediyorsunuz bunu ama hala 1 ms en anlaşılabilir bu şekilde açıklayabilirim özellikle fps oyunlarında. 1.5 Yıl kullanıp değiştirmek lazım gibi. Ama başka bir sorun yaşamadım çift tıklama ne tam olarak bilmiyorum ama normal kullanıyorum hala herhangi bir gariplik yaşamadım anlattığım dışında. Yeni mouse alacağım ama çok pahalı yeni modeller bende idare ediyorum bununla.

Öncelikle elinize göre bir fare almanızı öneririm. Eğer eliniz orta ve küçük boyutta ise Razer Viper Mini veya Razer DeathAdder V2 Mini'ye bakmanızı öneririm. G102 almanızı tavsiye etmem forumlarda gezen sorunlardan dolayı. Kendim 1.5 yıl G102 kullandım 3 yılda G300s kullandım Logitech'in giriş seviyesi mouseları bir süre sonra sıkıntı çıkarıyor ve bence verdiği paraya değmiyor. Razer DeathAdder V2 Mini aldım siz Viper da alabilirsiniz her şeyleri aynı sadece tasarımları farklıve çok az da boyutları farklı inceleyip hoşunuza giderse bu markalara bakabilirsiniz.(eğer FPS oyunlar rekabetçi oyunları oynuyorsanız önerdiğim Razer markalara bakmanızı kesinlikle öneririm).

Öncelikle elinize göre bir fare almanızı öneririm. Eğer eliniz orta ve küçük boyutta ise Razer Viper Mini veya Razer DeathAdder V2 Mini'ye bakmanızı öneririm. G102 almanızı tavsiye etmem forumlarda gezen sorunlardan dolayı. Kendim 1.5 yıl G102 kullandım 3 yılda G300s kullandım Logitech'in giriş seviyesi mouseları bir süre sonra sıkıntı çıkarıyor ve bence verdiği paraya değmiyor. Razer DeathAdder V2 Mini aldım siz Viper da alabilirsiniz her şeyleri aynı sadece tasarımları farklıve çok az da boyutları farklı inceleyip hoşunuza giderse bu markalara bakabilirsiniz.(eğer FPS oyunlar rekabetçi oyunları oynuyorsanız önerdiğim Razer markalara bakmanızı kesinlikle öneririm).

Aorus M.2 iyi gibi, essential büyük gelebilir. DeathAdder V2 Mini 280 lira çok pahalı. FPS oyunları oynamıyorum fazla idare edecek bir mouse arıyorum. Tek sıkıntı ben şu an hafif bir mouse kullanmıyorum alışması kolay olacak mı? Her türlü alışılır zaten, Aorus M.2 için para yatıracağım şimdi. Sensör olarak da essential ile aynı galiba pmw 3327.

Hocam parayı yatırdım ve V2 Mini'ye yetiyor param. Siz nereden aldınız? N11 btktechnology'de grip tape çıkmıyormuş galiba. Pckolik'ten aldıysanız orada çıkıyor mu?

Stokta yokmuş🙁

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı