En fazla kaç site oluşturulabilir?

Daha fazla  
Her site aslında bir IP adresine sahipse ve IP adresleri 0.0.0.0'dan 255.255.255.255'e kadarsa en fazla 256⁴ (4.294.967.296) site demek. Her gün yeni siteler açılıyor ve açılmaya devam edecek. Bu sınıra ulaşırsa ne oluyor? Sınıra ulaştık ve bir site daha açmak istiyoruz. Ne yapacağız?

Bir de siteler bir ana makine denir. URL adresleri de genelde o makinenin içindeki klasörlerin konumudur diye biliyorum (Yanlış biliyorsam düzeltin.). Bir dosyanın kendi adıyla beraber bulunduğu konum 255 (256?) karakteri geçemiyor ama bazen bir URL geliyor. Bir sayfa bu nasıl oluyor?

Fikirleriniz ve ihtimallerinizi değil de kesin ve net bilgiler yazarsanız sevinirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu videoyu baştan sona izlemeni tavsiye ederim. Aradığın çoğu sorunun cevabını bulabilirsin diye düşünüyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tek bir IP adresinden birden fazla web sitesi sunulabilir.

Sunucuya bağlandığında erişmek istediğin sitenin ismini sunucuya söylersin ve sunucu da sana web sitesini gönderir.

Aynı ucuz hosting firmasını kullanan siteler genellikle aynı IP adresine sahip olur.
Web hosting firmaları tek bir IP adresinden binlerce site sunuyor.

Son düzenleme:
Benim sunucuda sadece paylaşımlı bir adet ip adresinde yaklaşık 40 küsur site barınıyor. Yani bir ip adresi bir siteye ait olmuyor sadece. Müşteri özel ip isterse eğer fazladan ücret ödeyip özel ip sahibi oluyor ve kendi sitelerini bu ip'de barındırıyor. İster tek site barındırır ister birden fazla site. Bu durumda sorunun cevabı "sınırsız".

Url ile ilgili soruna gelecek olursak, site sunucuda kendi ismi ile kayıtlıdır. Yani örneğin klasör ismi siteismi.com şeklinde. Alt klasör olarakda bir sürü klasör ve dosya vardır ama sen şunu kaçırıyorsun. Bir url siteismi.com/blog/merhaba-nasilsiniz.html şeklinde ise bu sunucuda şu şekilde yer kaplıyor. Siteismi.com/public-html/blog/konu.php

merhaba-nasilsiniz.html şekilde dosya oluşmuyor. Uzun urller yazılım sayesinde oluşuyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı