En fazla performans için Minecraft'a ne kadar RAM verilmeli?

İşletim sistemi
Windows 11

AhmetimenPower

Picopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
16GB RAM - Asus Radeon 7800XT - AMD Ryzen 5 7600 - 1TB SSD - 200HZ 27" Monitör
Meslek
Öğrenci
RAM
16
Ekran kartı
Asus DUAL Radeon RX7800 XT OC 16GB
İşlemci
Amd ryzen 5 7600
Merhaba, ben AMD Ryzen 5 7600 ve RX 7800 XT kullanıyorum ve 16GB RAM'im var. Minecraft'ta en fazla kaç GB yaparsam bilgisayarı aşırı zorlamadan en fazla performansı alabilirim? Şu an 4GB'deyim ama daha fazla yapsam sorun çıkar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, ben AMD Ryzen 5 7600 ve RX 7800 XT kullanıyorum ve 16 GB RAM'im var. Minecraft'ta en fazla kaç GB yaparsam bilgisayarı aşırı zorlamadan en fazla performansı alabilirim? Şu an 4 GB'deyim ama daha fazla yapsam sorun çıkar mı?

Abartmaya gerek yok bence 6 GB verebilirsin en fazla sonrası abartıya girer.

Merhaba, ben AMD Ryzen 5 7600 ve RX 7800 XT kullanıyorum ve 16 GB RAM'im var. Minecraft'ta en fazla kaç GB yaparsam bilgisayarı aşırı zorlamadan en fazla performansı alabilirim? Şu an 4 GB'deyim ama daha fazla yapsam sorun çıkar mı?

Bence 4 GB'da kal çok vermene gerek yok zaten maksimum 6 versen çok çok yeter.

Hocam 8 GB en iyisi hocam hem bilgisayarı zorlamıyor, hem de performans artıyor.

Hocam şimdi MC'yi açın ve bir süre oynayın. Sonra Görev Yöneticisi'ni açın. Kaaç GB boş varsa söyleyin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı