En fazla yetkisi olan polis hangisi?

Fatherboard

Hectopat
Katılım
18 Ocak 2021
Mesajlar
2.174
Çözümler
9
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Sivil, pöh ve interpol haricinde yunus diye duymuştum doğru mu? Fakat sanırsam büro ve masa polisleri de en az yunuslar kadar yetkiye sahip.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben polis türü olarak soruyorum, yetki derken suçlulara ve şüphelilere karşı gerçekleştirilen yetkilerden bahsediyorum.
Genel olarak aynı yetkiye sahipler bir birlerinden bir farklı yok. Senin yunus dediğin normal polis memuru ama mezun olma aşamasında bir takım farklılıklar var. Ama sizin aradığınız sokaktaki en üst rütbe komiser ya da komiser yardımcısıdır. Şubelerin pek bir farkı yok.
 
Polis sorgu yaparken vurma işini en okkalı şekilde yapıyor zaten 😀 Fakat mesela sivil polis yakaladığı hırsıza hıncından bir tane çakar sanırım 😆

😂 İşte o iş olmaz. Sorguda veya sokakta fark etmez. Karşılıksız veya zorunluluk olmadan uygulanan şiddetin cezası var. Polis soruşturmaya alınır ve devlet karşılığını tazminat olarak ödemesi gerekir. 10 kişinin katili olan bir adama bile polis vuramaz. Şiddet veya silah kullanımı için korunma için karşılık veya zorunluluk durumu gerekir.

Yetki konusunda ise tüm polisler yasa çerçevesinde aynı yetkilere sahiptir. Savcılık izni olmadan arama yapamaz, ayakta sorgu veya araç arama uygulayamaz. Temelde insanlar bilmesede polisin atacağı her adımda savcılık kararları gereklidir.

Daha fazla yetki için ( bu yetki diğer polislere karşıdır, halka karşı yetkiler hala aynı ) daha yüksek rütbeye sahip olmak gerekir.

Kısaca ister komiser ol ister masabaşı memur, halka karşı aynı yetkilere sahipsin.
 

Geri
Yukarı