En gereksiz bulduğunuz ders nedir?

Sıkıntısı da o zaten. Din Kültürü ve Ahlak bilgisi diyerekten sadece İslam anlatılıyor. Ayrıca hocalarla da muhabbet edilmiyor hemen sözün içinden geçip saptırıyorlar konuyu.
"İslam kültürü ve ahlak bilgisi" diye değiştirilmesi gerekiyor. Ateistlere veya ilgisi olmayanlara zorunlu ders olarak okutulmamalı.
 
Öğretmene göre değişiyor o 😃😃 1 hafta sürede 50 soruluk sınav için 1000 kelime veya soru bırakan öğretmen vardı bizde. OBP'min içinden geçen ders olur. Resim dersi bambaşka bir seviye hem hiçbir yararının olmamasının yanında en en masraflı ders + cins öğretmen varsa 0 veya hesabına gelmeyene G yazma ihtimali var. Kırtasiyeler para kazansın diye yapılmış.
9. Sınıfta bir öğretmenim vardı hoca her hafta bir konu seçerdi onunla ilgili tartışırdık. Kimse katılmazdı tabi ama 3 4 kişiyle de olsa böyle etkinlikler güzel oluyor.
 
O derslee seni ressam veya müzisyen yapacak şekilde verilmiyor zaten. En azından bilgin olsun diye verilen dersler. Eğer ot gibi yaşayacaksanız tabii ki görmemek istemeniz normal.
Farkındayım verilen derslerin ancak, melodika veya flüt ile bir şeyler çaldırmak için burnumdan getiren öğretmenler ve resim çizmekten nefret ettiren öğretmenlerim olmuştu. Tabii ki her şey öğretmenle alakalı değil ama, bu derslerin seçmeli olması gerektiği gerçeğini değiştirmez.
 
Sıkıntısı da o zaten. Din Kültürü ve Ahlak bilgisi diyerekten sadece İslam anlatılıyor. Ayrıca hocalarla da muhabbet edilmiyor hemen sözün içinden geçip saptırıyorlar konuyu.
Toplumumuzun kanayan yarası bu. Öğretmen olan Din Kültürü hocaları kitaptan okuyum geçeyim kafasında olduğu sürece, öğrencilerine bir şeyler aşılama ilkesinde (ki bu her öğretmende olmalı) olmadığı sürece daha çok böyle olacak eğitim sisteminde.
 

Geri
Yukarı