En gereksiz bulduğunuz ders nedir?

Aslında her dersin ilerisi seviyesini gereksiz buluyorum. Ben yazılımcı olacağım, ne yapayım Yaşar Kemal'in hayatını? Merak eden zaten kendisi öğrenir. Temel konuların öğretilmesi gerektiğini düşünüyorum.

İllaki bir ders söylemem gerekiyorsa, resim ve müzik dersi. Bu derslere isteyenlerin girmesi gerekiyor.
 
Toplumumuzun kanayan yarası bu. Öğretmen olan Din Kültürü hocaları kitaptan okuyum geçeyim kafasında olduğu sürece, öğrencilerine bir şeyler aşılama ilkesinde (ki bu her öğretmende olmalı) olmadığı sürece daha çok böyle olacak eğitim sisteminde.
Bizde mesela hoca kitabın PDF'ini açıp derse katılmayanlara okutuyordu. Ben de saygısızlık yapmak istemezdim ama ister istemez uyuyordum :D.
 
İngilizce ve almanca yazanlar ciddi mi tamam kimse ingilizce öğrenmiyor okuldan fakat gereksiz mi oluyor böyle olduğu için? Öğrenmemenizin sebebi sizin çalışmamanızın ve hocaların düzgün öğretememesi eğer ingilizce görmeseydik temel bilgi de olmayacaktı en azından yabancılarla az çok saçmalayarak konuşabiliyoruz veya anlayabiliyoruz.
O açıdan bakarsan beden dersi de iyi uygulanabilirse oldukça faydalı bir ders olabilir. Müzik dersi ve görsel de aynı şekilde.
Bir öğrenci 10 yıl boyunca gördüğü ingilizce eğitimiyle bir cümle bile kuramıyorsa insanların gereksiz demesi normal.
 
En saçma bulduğum ders(ler) başlıca:
Müzik, Beden, Görsel ve seçmeli derslerin tamamı. Müzik ve bedenin de seçmeli ders olması lazım ama değil maalesef. Yakındığım bir diğer konu da seçmeli derslerin zorunlu olması. Mesela ben kur'an dersinden geçmeye çalışmak için arapça harf ezberlemek istemiyorum.
hocam din dersinde haklısınız ama diğerlerinde sizi haklı bulmuyorum. Bende eskiden beden müzik ve görseli saçma ve gereksiz buluyordum ama yeni nesilin bunları öğrenmesi gerek. Sonuçta şimdi bu dersleri (görsel beden müzik) işleyenler en azından hafiften birşeyler öğrencek az da olsa el becerisi kazanacak. Sonuçta yeni nesil büyüdüğünde ülke onlara emanet olacak.
 
Nitelikli bir insan ol diye arkadaşım. En azından bilgin olsun bu konularda diye. Cahil kalma diye.

Nitelikli bir insan :D hocam 7. sınıfta kendi başıma YouTube'dan İngilizce öğrendim. Hayatınızda görmediğiniz kadar kitap okumuşumdur. Sırf resim ve müzik sevmiyorum diye cahil mi olacağım. O derslerden ne öğrenebilirim resimden özellikle resim çizmek dışında? Hiçbir şey. Müzikten peki? :D yine hiçbir şey.
 
Din, müzik, resim ve 3. yabancı dil dersi. Bu dersler ve arada ki seçmeli dersler tamamen boşlar. Onun yerine haftada 4-5 ders beden yapsalar daha iyi. Bu dediklerim lise için geçerli.
 

Geri
Yukarı