En güçlü APU işlemci hangisi?

LeonScottKennedy

Hectopat
Daha fazla  
En çok FPS veren, en güçlü APU işlemci hangi model? Bu arada en güçlü grafik birimi Vega 11 görünüyor ama yeni AMD işlemciler Vega 8. Yeniler iyi değil mi demek bu ne demek ki?

Arkadaş APU işlemci diyor yani AMD. Sen gelip Intel söylemişsin hocam.
APU demek AMD demek değil ki. i9-12900K'nın içerisinde UHD Graphics 770 bulunmakta:

Hocam, harici ekran kartı kullanmayacaksanız Ryzen 7 5700G daha iyi şu anki işlemciler arasında. Ben kullanıyorum ve gayet iyi bir işlemci. Birçok oyunu indirdim denedim. Dün RDR 2'yi 1080p medium ayarlarda 30-50 FPS civarlarında oynadım. Battlefield 1 otomatik (orta) ayarlarda 1080p'de 30 FPS veriyor. CS:GO falan oynuyorsanız o da 1080p orta ayarlarda en az 100 FPS verir. Intel'in işlemcileri de güzel fakat dahili grafik kartları Vega 8 kadar iyi değil. YouTube'da birçok karşılaştırma videosu da var onları izleyebilirsiniz.

Mesela bu: Oyun anlamında 2-3 kat performans farkı var. Ama Intel'in 12. nesil işlemcilerinin grafik performansı nasıl olur bilemiyorum.

Eğer bütçe zorlar diyorsanız 5600G'ye bakın. Ama ileriye dönük uzun süreli kullanırım diyorsanız 5700G daha mantıklı olur. Ben bilgisayarı toplarken ekran kartları uçuk fiyattaydı o yüzden 5700G aldım. Ama şu sıralar fiyatlar düşmeye başladı yavaştan bakıyorum 3060 Ti ve üstüne :D
Siz APU sistem kuracağım diyorsanız bence 5700G daha mantıklı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam, harici ekran kartı kullanmayacaksanız Ryzen 7 5700G daha iyi şu anki işlemciler arasında. Ben kullanıyorum ve gayet iyi bir işlemci. Birçok oyunu indirdim denedim. Dün RDR 2'yi 1080p medium ayarlarda 30-50 FPS civarlarında oynadım. Battlefield 1 otomatik (orta) ayarlarda 1080P'de 30 FPS veriyor. CS:GO falan oynuyorsanız o da 1080p orta ayarlarda en az 100 FPS verir. Intel'in işlemcileri de güzel fakat dahili grafik kartları Vega 8 kadar iyi değil. YouTube'da birçok karşılaştırma videosu da var onları izleyebilirsiniz.

Mesela bu: Oyun anlamında 2-3 kat performans farkı var. Ama Intel'in 12. nesil işlemcilerinin grafik performansı nasıl olur bilemiyorum.

Eğer bütçe zorlar diyorsanız 5600G'ye bakın. Ama ileriye dönük uzun süreli kullanırım diyorsanız 5700G daha mantıklı olur. Ben bilgisayarı toplarken ekran kartları uçuk fiyattaydı o yüzden 5700G aldım. Ama şu sıralar fiyatlar düşmeye başladı yavaştan bakıyorum 3060 Ti ve üstüne :D
Siz APU sistem kuracağım diyorsanız bence 5700G daha mantıklı.

Bende var zaten APU işlemci, lanet olsun böyle işlemciye. Berbat bir şey, tam anlamıyla çöp! Vega 11 2400G işlemcim var hiç memnun değilim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı