En güvenli nereden SSD alınır?

Ben HB'den mouse aldım kutu açılırsa iade yok dediler sıkıntı olursa servise gider dediler satıcı Hepsiburada.

Bilgisiz insanları bu şekilde yönlendiriyorlar işte bilgili insan zaten bunun böyle olmadığını bildiği için iadeyi bir güzel çakıyor kanunlara uymayan satıcılara.

Tamam o zaman yanlış biliyormusum ben.

Kanka mesela adam PC aldı kullandı bir sorunuda yok 14 gün içinde iade etti satan firmaya zarar.

Firma küçük bir firmaysa zarar eder başkasınıda satamaz güvenlik etiketi var.

Tamam o zaman yanlış biliyormusum ben.

Kanka mesela adam PC aldı kullandı bir sorunuda yok 14 gün içinde iade etti satan firmaya zarar.

Firma küçük bir firmaysa zarar eder başkasınıda satamaz güvenlik etiketi var.

Defolu ürün olarak satılabilir bunu MediaMarkt gibi firmalar yapıyor kulak üstü kulaklıkta bile yapılıyor firma zaten bunları satmadan önce bu olacakları bilerek işe başlıyor her iadede laf edecekseler bu işlere başlamasalardı.

Tamam büyük firmalar için sıkıtı değil sen mesela bir PC sattın adam açtı kullandı sonra iade etti napcan sen zarar etcen.

Tamam büyük firmalar için sıkıtı değil sen mesela bir PC sattın adam açtı kullandı sonra iade etti napcan sen zarar etcen.

Çöpe atacak halleri yok ürün hala kullanıbilir olacak hala satılabilir güvenlik etiketinden kastığınız bir jelatin sanırım bu kolayca çözülebilir.

Yani sanırım siz firma zarar edecek diye kendi paranızdan olmak isteyen birisiniz ya da siz satıcısınız iadelerden bıktınız ki bu kadar savunuyormuşsunuz gibi geldi.
Türkiye'de yaşıyoruz ve buranın kanunları geçerli ve 14 günlük hiçbir sebep olmasa bile bir iade hakkımız var ve kullanırız ve kullanıcağızda.

Çöpe atacak halleri yok ürün hala kullanıbilir olacak hala satılabilir güvenlik etiketinden kastığınız bir jelatin sanırım bu kolayca çözülebilir.

Yani sanırım siz firma zarar edecek diye kendi paranızdan olmak isteyen birisiniz ya da siz satıcısınız iadelerden bıktınız ki bu kadar savunuyormuşsunuz gibi geldi.
Türkiye'de yaşıyoruz ve buranın kanunları geçerli ve 14 günlük hiçbir sebep olmasa bile bir iade hakkımız var ve kullanırız ve kullanıcağızda.

Yok kanka satıcı vs değilim merak ettim sadece bilmiyordum.

14 günlük koşulsuz iade hakkınız var.
İade hakkı dolmadan bir ürünü garantiye yollayan insana "enayi" denir kimse kusura bakmasın.
Ürün açılmadan nasıl test edeceksiniz ya "süperman" olup xray ile içini kontrol edeceksin ya da kumar oynayacaksın başka yolu yok.
İlgilenmedilerse THH'ye başvuracağım dediğinizde firmanın bir yeri atıyor zaten iadeyi kabul ediyorlar.

Emin ol 14 gün dolsun diye öyle bir oyalarlar ki eger inanmazsan pahalı bir şey al tabii israf etmek istersen karışamam.

Amazon, Hepsiburada, n11 ve Trendyol gibi sitelerin bizzat kendilerinden, İncehesap, Gencer gaming, Gaming.gen.tr, Teknobiyotik vb. meşhur bilgisayar ve bilgisayar donanımı satıcılarından ve Teknosa, Vatan bilgisayar gibi meşhur ve fiziki mağazası bulunan yerlerden alınır. Fiyatları gözetmeden söylüyorum.

Satıcıya aracılık eden sitelerdeki küçük esnaftan almak güvenli değil(Amazon dahi olsa değil). Bizzat sahte ürün sattıklarını gördüm, aldım ve teyit ettim. Fazla bilinmeyen ama güvenilir olduklarını tahmin ettiğim hem kendi sitelerinden hem de üstteki siteler üzerinden satış yapan Elmacık ve Smallman gibi yerler de var.

Bu bence hassas bir konudur. Özellikle Samsung ve Kingston'un SSD'lerinin çok fazla sahtesi var.

Kimse almıyor kutu açılınca.
Amazon'dan aldığım Kingston KC600 256 GB SSD 10 ay sonra arızalandı ve ben bir şey demediğim halde direkt iade yapalım dediler.

IMG_20231203_010945.jpg

Technopat Haberler

Geri
Yukarı