En hafif Windows 10 sürümü hangisidir?

Windows 10 süperlite kullanıyorum 3 yıldır. Çok memnunum. Windows Defender, Cortana gibi gereksiz şeyleri hiç kurmuyor bu sürüm. Ama resmi değil. Bende resmi bir Windows 10 kullanmak istiyorum artık. Böyle bir Windows var mı? Windows Defender, Cortana gibi gereksiz şeyleri hiç kurmadan kullanabileceğim bir Windows sürümü kullanmak istiyorum.
Not: Windows Defender, Cortana gibi gereksiz şeyleri tamamen kapatamadığım için böyle bir hafif Windows kullanmak istiyorum.
Bazı sitelerde güncellenmiş ve hafifletilmiş sürümleri var benim kullandığım iso orjinal, resmi iso değil nedeni Microsoft'unkinde 2021 Kasım güncellemesine kadar olanı indireceğime 2022 Ağustos güncellemelerine kadar olanı indirmek benim için daha az uğraşmak olur. ayrıca bazıları ofisle veya etkinleştirilmiş olarakta geliyor.

Windows 10 süperlite kullanıyorum 3 yıldır. Çok memnunum. Windows Defender, Cortana gibi gereksiz şeyleri hiç kurmuyor bu sürüm. Ama resmi değil. Bende resmi bir Windows 10 kullanmak istiyorum artık. Böyle bir Windows var mı? Windows Defender, Cortana gibi gereksiz şeyleri hiç kurmadan kullanabileceğim bir Windows sürümü kullanmak istiyorum.
Not: Windows Defender, Cortana gibi gereksiz şeyleri tamamen kapatamadığım için böyle bir hafif Windows kullanmak istiyorum.

Belirttiğiniz Defender, Cortana'yı NTLite kullanıp isonuzu düzenleyerek kapatabilirsiniz. Bu da tam resmi değil ama kendiniz yaptığınız için daha güvenli olur.

Windows 10 Single Language 32 bit. En hafifi budur. LTSC diye bir sürümde var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı