İlk önce size eğitim kitabı verip bu kitaba çalışmanızı söylüyorlar. Ardından 1,2 ay sonra yazılı sınav oluyorsun. Yazılı sınavdan geçip ardından 1 ay sonra direksiyon dersleri başlar. Bu derslerin eğitim süresi kurs yerine göre değişmektedir. Benim kayıt olduğum kurs gün eğitim verip sınava sokmuştu. Genellikle sınavlar cumartesi, pazar günleri olmaktadır. Direksiyon sınavı da geçtikten sonra size kurs yerinden adil sicil kaydı raporu, motorlu taşıtlar sürücü sertifikası, sağlık raporunun çıktısını ve 2 adet biyometrik fotoğrafınızı verecekler. Nüfüs müdürlüğünün internet sitesinden sürücü belgesi kayıt randevusu alıp, ehliyet harcınızı ilgili bankalara yatırıcaksınız. Randevu gününüz ve saatinizde dosyalarınız ile birlikte nüfüs müdürlüğünde olmanız gerekmektedir. Dosyaları teslim ettikten sonra sürücü kimliğiniz en geç 1 hafta içerisinde PTT tarafından evinize gelecektir. Benim tahminim haziran ayının sonlarına doğru ehliyetiniz elinizde olur.
Hocam size manuel araç sürme dersi verecekler. Ben otomatik araç direksiyon dersi veren kursa hiç rastlamadım?