En hızlı ehliyet nasıl alınır?

Lightningg7

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Acer Nitro 5 AN515-57
Meslek
Yönetmen
Selam Sosyal, nasılsınız? Nisan ayında ehliyete başvuracağım otomatik vites için ve 10 Haziran'da almam gerek. Yurt dışı için gerekli de nisanda başvursam en geç ne zamana alırım? Sürücü kursu ile de olur, normal direkt de başvurabilirim. Araba sürmeyi az çok biliyorum. O zamana kadar pratik yapacağım. Yardımlarınız için çok teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk önce size eğitim kitabı verip bu kitaba çalışmanızı söylüyorlar. Ardından 1,2 ay sonra yazılı sınav oluyorsun. Yazılı sınavdan geçip ardından 1 ay sonra direksiyon dersleri başlar. Bu derslerin eğitim süresi kurs yerine göre değişmektedir. Benim kayıt olduğum kurs gün eğitim verip sınava sokmuştu. Genellikle sınavlar cumartesi,pazar günleri olmaktadır. Direksiyon sınavı da geçtikten sonra size kurs yerinden adil sicil kaydı raporu, motorlu taşıtlar sürücü sertifikası, sağlık raporunun çıktısını ve 2 adet biyometrik fotoğrafınızı vericekler. Nüfüs müdürlüğünün internet sitesinden sürücü belgesi kayıt randevusu alıp, ehliyet harcınızı ilgili bankalara yatırıcaksınız. Randevu gününüz ve saatinizde dosyalarınız ile birlikte nüfüs müdürlüğünde olmanız gerekmektedir. Dosyaları teslim ettikten sonra sürücü kimliğiniz en geç 1 hafta içerisinde PTT tarafından evinize gelecektir. Benim tahminim haziran ayının sonlarına doğru ehliyetiniz elinizde olur.
otomatik vites için
Hocam size manuel araç sürme dersi vericekler. Ben otomatik araç direksiyon dersi veren kursa hiç rastlamadım?

İlk önce size eğitim kitabı verip bu kitaba çalışmanızı söylüyorlar. Ardından 1,2 ay sonra yazılı sınav oluyorsun. Yazılı sınavdan geçip ardından 1 ay sonra direksiyon dersleri başlar. Bu derslerin eğitim süresi kurs yerine göre değişmektedir. Benim kayıt olduğum kurs gün eğitim verip sınava sokmuştu. Genellikle sınavlar cumartesi, pazar günleri olmaktadır. Direksiyon sınavı da geçtikten sonra size kurs yerinden adil sicil kaydı raporu, motorlu taşıtlar sürücü sertifikası, sağlık raporunun çıktısını ve 2 adet biyometrik fotoğrafınızı verecekler. Nüfüs müdürlüğünün internet sitesinden sürücü belgesi kayıt randevusu alıp, ehliyet harcınızı ilgili bankalara yatırıcaksınız. Randevu gününüz ve saatinizde dosyalarınız ile birlikte nüfüs müdürlüğünde olmanız gerekmektedir. Dosyaları teslim ettikten sonra sürücü kimliğiniz en geç 1 hafta içerisinde PTT tarafından evinize gelecektir. Benim tahminim haziran ayının sonlarına doğru ehliyetiniz elinizde olur.

Hocam size manuel araç sürme dersi verecekler. Ben otomatik araç direksiyon dersi veren kursa hiç rastlamadım?

Hocam peki ben ehliyet kursuna yazılmadan kendi bilgilerimle sınava girsem direkt nisan ayında öyle bir imkanım var mı dediğim gibi bana 10 Haziran'da yetişmesi lazım.

Stajyer ehliyet sahibi sürücüler yurt dışında araba kullanamazlar.

Stajyer ehliyet nedir hocam eğer öyle bir şey varsa direkt orada ehliyet alayım ya.

Stajyer ehliyet nedir hocam eğer öyle bir şey varsa direkt orada ehliyet alayım ya.
Sürücü kursundan ehliyeti aldığınız zaman 2 yıl boyunca aday sürücü oluyorsunuz ve 2 yıl boyunca belli bir ceza puanını geçmemeniz ve 0.20 promil alkol sınırına takılmamanız gerekiyor, geçerseniz ehliyetiniz süresiz alınıyor ve tekrar kursa yazılmanız gerekiyor. Dolayısıyla aday sürücü belgeniz gideceğiniz ülkede geçmeyecek, 2 yıl beklemeniz gerekecek.

Sürücü kursundan ehliyeti aldığınız zaman 2 yıl boyunca aday sürücü oluyorsunuz ve 2 yıl boyunca belli bir ceza puanını geçmemeniz ve 0.20 promil alkol sınırına takılmamanız gerekiyor, geçerseniz ehliyetiniz süresiz alınıyor ve tekrar kursa yazılmanız gerekiyor. Dolayısıyla aday sürücü belgeniz gideceğiniz ülkede geçmeyecek, 2 yıl beklemeniz gerekecek.

Hocam alkol vs kullanmıyorum inşallah kaza falan da olmaz fakat açıkçası bunları duyduktan sonra orada ehliyet almak Amerika da çok daha mantıklı geldi.

Selam sosyal, nasılsınız? Nisan ayında ehliyete başvuracağım otomatik vites için ve 10 Haziran'da almam gerek. Yurt dışı için gerekli de nisanda başvursam en geç ne zamana alırım? Sürücü kursu ile de olur, normal direkt de başvurabilirim. Araba sürmeyi az çok biliyorum. O zamana kadar pratik yapacağım. Yardımlarınız için çok teşekkürler.

2 ay içinde aksilik olmazsa ve tekte geçersen alırsın.

İlk önce size eğitim kitabı verip bu kitaba çalışmanızı söylüyorlar. Ardından 1,2 ay sonra yazılı sınav oluyorsun. Yazılı sınavdan geçip ardından 1 ay sonra direksiyon dersleri başlar. Bu derslerin eğitim süresi kurs yerine göre değişmektedir. Benim kayıt olduğum kurs gün eğitim verip sınava sokmuştu. Genellikle sınavlar cumartesi, pazar günleri olmaktadır. Direksiyon sınavı da geçtikten sonra size kurs yerinden adil sicil kaydı raporu, motorlu taşıtlar sürücü sertifikası, sağlık raporunun çıktısını ve 2 adet biyometrik fotoğrafınızı verecekler. Nüfüs müdürlüğünün internet sitesinden sürücü belgesi kayıt randevusu alıp, ehliyet harcınızı ilgili bankalara yatırıcaksınız. Randevu gününüz ve saatinizde dosyalarınız ile birlikte nüfüs müdürlüğünde olmanız gerekmektedir. Dosyaları teslim ettikten sonra sürücü kimliğiniz en geç 1 hafta içerisinde PTT tarafından evinize gelecektir. Benim tahminim haziran ayının sonlarına doğru ehliyetiniz elinizde olur.

Hocam size manuel araç sürme dersi verecekler. Ben otomatik araç direksiyon dersi veren kursa hiç rastlamadım?

Otomatik araç dersi vermeyen kurs mu olur?
Dakga mı geçiyorsun anlamadım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı