En hızlı kilo verme yöntemi nedir?

Soruyu şöyle soralım. En sağlıksız kilo verme yöntemi nedir? yada en sağlıklı ama en hızlı kilo verme yöntemi?

Ben ekmek şeker keserek ve evde haftanın 5 günü günde 25 dk Focus T25 yaparak 3 ayda 15 kilo civarı vermiştim. Hayatımda bu kadar eğlenceli başka bir spor yapmadım. Çünkü başlayınca o 25 dkyı kesinlikle bitirmek istiyorsunuz. Ama asıl iş ondan sonra başlıyor :) Bir şekilde motive olup kilo verirsiniz ama asıl önemlisi sonra ne yapacağınız? Çünkü motivasyon düştüğünde geri almanız çok kolay olabiliyor. Bu yüzden alışkanlıkları doğru olanlarla değiştirip hayatımıza onları ömürlük şekilde katmamız gerekiyor.

İnsanın bir hedefi olduğunda gerçekten farklı oluyor. Enerjiniz artıyor, daha önce açlık hissettiğiniz zamanlardaki gibi açlığı bile daha az hisseder oluyorsunuz. Örneğin ertesi gün oruç tutacağınızı kendinize şartlandırırsanız eğer cidden daha az açlık hissediyorsunuz. Ama uykudan uyandığınızda son anda oruç tutacağınız söylenseydi o gün daha fazla açlık hissederdiniz.

Aslında yapılması gereken direnç egzersizleri yapmak, hafif kardiyo ve beslenmeyi doğru ayarlamak. Yediklerinizi daha sağlıklı olanlardan seçerseniz eğer daha az açlık yaşıyorsunuz. Çünkü sağlıksız besinlerin genelde hacmi küçük kalorisi yüksek ve daha çabuk acıktıran besinler oluyor.

Bir insanın sağlıklı beslendiği zaman doyana kadar yediğinde kilo almasının pek mümkün olduğunu düşünmüyorum. Ama yeme bozuklukları varsa, hareketsizlik veya psikolojik şeyler yani beslenme sadece beslenme değilse kesinlikle çok olumsuz etkiliyor.

Fazla yediğim dönemde daha az su içtiğimi fark etmiştim. Yani daha az yediğimde su içme seviyem çok daha fazla oluyordu.

En iyisi evde yememeniz gereken şeyleri bulundurmamak. Çünkü öyle bir anınıza denk geliyor ki sizi en zayıf anında yakalayıp onu gördüğünüzde alıp yiyorsunuz. Görmeyince o kadar etkilemiyor kesinlikle.

Sık tartılmakta kesinlikle yanlış buluyorum. Hatta gerekirse vücut ölçülerinizi mezurayla not edebilirsiniz. Kilo doğru şeyi bile yapsanız düzenli değişmiyor. Bazen yavaşlıyor bazen duruyor bazen hızlı gidebiliyor. Tabi spor yapanlar için yağ kas oranları daha önemli. Bir süre sonra aynadan bile anlıyorsunuz.

Bazen kilo almanızı sağlayan şeyin sizin fark etmediğiniz ama fazla yediğiniz kuruyemişler meyveler bile olabilir. Yani biraz olsun az çok kalorilerini bilmenizde fayda var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı