En iyi APU sistem tavsiyesi

cuneytk

Hectopat
Oyun odaklı bir bilgisayar toplamak istemiyorum. Uzun süre (10-15 yıl) günlük kullanım ve programlama için kullanmak istiyorum. Bu yüzden APU sistem mantıklı gibi geldi ama almışken en iyi APU sistemi dizmek istiyorum. Oyun oynuyorum ama öyle Very High veya son çıkan oyunları oynamak gibi değil.

Ryzen 5 1600 bulamadım. Bu yüzden Ryzen 5 2600X veya Ryzen 5 3600 almayı düşünüyordum ama sistem parçalarını toplarken fark ettim ki ekran kartı fiyatları çok yüksek, belki de ekran kartının tam performansını kullanmayacağım. Ayrıca sistemin en pahalı parçası olduğunu fark ettim.

RX 570 = ortalama 1600 TL.
GTX 1650 = ortalama 1700 TL.

Pc Toplama Sihirbazı
Böyle bir APU sistem dizdim kendimce, eksik yanlış veya gereksiz olan parçalar neler? bilgilendirirseniz sevinirim, şimdiden teşekkürler...

Son düzenleme:
O dediğin süre şu an RTX 2080 Ti alsan anca götürür gibi 10-15 sene çok iddialı bir söz o fiyat için.
Farkettiniz mi bilmiyorum ama oyun bilgisayarı değil diye belirttim. Şu an evdeki masaüstü 14 senelik hala işimizi görüyor (günlük kullanım ve cs,lol gibi düşük oyunları rahat oynatıyor hala)

Fark ettiniz mi bilmiyorum ama oyun bilgisayarı değil diye belirttim. Şu an evdeki masaüstü 14 senelik hala işimizi görüyor (günlük kullanım ve CS, LoL gibi düşük oyunları rahat oynatıyor hala)

oyun odaklı bir bilgisayar toplamak istemiyorum. uzun süre (10-15 yıl) günlük kullanım ve programlama için kullanmak istiyorum. Bu yüzden APU sistem mantıklı gibi geldi ama almışken en iyi APU sistemi dizmek istiyorum. Oyun oynuyorum ama öyle Very High veya son çıkan oyunları oynamak gibi değil.
.
Bence uzun vadede Intel daha iyi bir işlemci. AMD daha hızlı render yapıyor ama sıcaklık sorunu var diye biliyorum.

oyun odaklı bir bilgisayar toplamak istemiyorum. uzun süre (10-15 yıl) günlük kullanım ve programlama için kullanmak istiyorum. Bu yüzden APU sistem mantıklı gibi geldi ama almışken en iyi APU sistemi dizmek istiyorum. Oyun oynuyorum ama öyle Very High veya son çıkan oyunları oynamak gibi değil.

Ryzen 5 1600 bulamadım. Bu yüzden Ryzen 5 2600X veya Ryzen 5 3600 almayı düşünüyordum ama sistem parçalarını toplarken fark ettim ki ekran kartı fiyatları çok yüksek, belki de ekran kartının tam performansını kullanmayacağım. Ayrıca sistemin en pahalı parçası olduğunu fark ettim.

RX 570 = ortalama 1600 TL.
GTX 1650 = ortalama 1700 TL.

Pc Toplama Sihirbazı
Böyle bir APU sistem dizdim kendimce, eksik yanlış veya gereksiz olan parçalar neler? bilgilendirirseniz sevinirim, şimdiden teşekkürler...

10 15 yıl götüremese de o yıllar içinde yükseltebileceğiniz bir sistem.

Edit: Birkaç ay para biriktirip önce RAM'i 16 GB yaparsınız. Daha sonra 1 TB HDD alırsınız. Birkaç yıl sonra da ekran kartını ve işlemciyi upgrade edersiniz olur biter hocam.

.
Bence uzun vadede Intel daha iyi bir işlemci. AMD daha hızlı render yapıyor ama sıcaklık sorunu var diye biliyorum.
Oyun çok az oynayan biri için gtx 1660 super ekran kartı fazla değil mi hocam?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı