En iyi dövüş sanatı?

Siz hangisine yatkın ve hevesliyseniz o en iyisidir. Mesela bana göre wing-chun’dur. Sevdiğim aktörlerin etkisiyle tabii. Ama tekvandocu bir arkadaşım şakasına tekmeyle kafamı koparıyordu bilginiz olsun 😄
 
Örnek veriyorum, Karate iyi bir dövüş sporudur. Çünkü sadece saldırıya değil, savunmaya da odaklıdır. Şahsen kendim 5 yıldır gidiyorum ve bana çok faydası dokundu.
En iyi diye bir kavram bu konuda yoktur. Daha çok sizin işe yatkınlığınız ve kapasiteniz bunu belirler.
 
Bence güreş öğren. Ben 194 boy ve 105 (96 kilodan çıkmışım) kiloya sahip biri olarak güreşe 2-3 sene gittim ve az çok biliyorum. Hiçbir kareteci veya boksör karşısında kolayına yıkılmam. Arkadaşların dediği gibi en iyi diye bir şey yok bu tamamen senin zevkine bağlı.
 
Size göre en iyi dövüş sanatı nedir? Bu aralar bir dövüş sanatına başlamak istiyorum ama kararsızım. Şu an karete aikido veya tekvando düşünüyorum sizce hangisi daha iyi? Ve hangisine başlamalıyım?
14-20 yaş aralığındaysanız Aikido çok iyi bir seçim olacaktır. Hem eğlenceli hem de çok kuvvetli teknikleri var.
 
"SİZCE en iyi dövüş sporu nedir?" bu soruya sabahtan akşama kadar boks derim. Tabi boks ofansif bir spor, hani olurya bazı insanların içinde bir öfke vardır, onlar için iyi bir spor. Bana uymaz diyorsan kareteye bakabilirsin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı