En iyi Dota 2 kahramanları

Teşekkürler arkadaşlar.
Gelen yorumlarınızdan yola çıkarak en iyi karakterin riki olduğuna karar verdim.

Kararın bu yöndeyse, yazdıklarımızdan hiç bir şey anlamamışsın demektir. Her heronun zorluğu vardır. Kişiden kişiye hitap eden özellikleri vardır ve hiçbir hero birbirinden üstün değildir fakat her heronun antisi vardır.

Oyuna başladığında ''r2''(Dotada çok kullanırız bu kısaltmayı) önerilmesinin sebebi görünmez olması ve zaten ilk başladğınızda genelde acemilerle yola çıktığınız için fazla dikkat çekmezsiniz. Görünmez dolaşır, istediğiniz zaman dalarsınız. Kendinizi hazırlarsınız ve bir bakıma kolay öğrenirsin devamlı ölüp şikayetçi olmazsın bir bakıma ''feeder'' damgası vurulup, küfür yemezsin. Küfür edenler cezasını buluyor ama... İstediğin gibi oyna sürekli aynı heroyu oyna fark etmez. Ben oyunu random yaparak öğrendim. Dota 1 den Dota 2 ye geçtiğimde 2. oynayışım da support hero ile 29/2 kd oranı ile bitirdim(Neredeyse hiç biri ks değildi. Crystal Maiden'dı bu dediğim hero. Karşı takımda ki en çok kasmış kişi Traxes'di bana çok vuruyordu. Onu dondurup ulti ile ramepage yaptığım sahneyi unutmuyorum. Takımım gerçekten karşı takıma oranla ezikti. Sonuç yendik. 7k parayı harcamayıp oyuna devam etmemde cabası...) Dota 1 den sonra çok kolay gelmişti oyun. Dota 1 bu oyunların öncüsüdür. 9 farklı bina var, hepsini oynayarak öğreniyorsunuz, her item farklı binada... Adam akıllı iyi oynamak için Dota 1 ile başlamanızı öneririm. Dota 1'in yanı sıra diğer odalarda ki farklı oyunlar çok keyifliydi. En çok onları özledim.

Son düzenleme:
En iyi hero diye bir kavram olmamakla birlikte oyunu oynadıkça kendi rolünü belirleyip bunun etrafında kendine uygun herolar belirleyebilirsin.

2005'ten beri battle.net, Garena gibi plaformalarda DotA2 çıkana kadar DotA, Troll and Elves, TDW, Custom Heroes ve bir sürü map türü ( En çok oynadığım DotA idi.) vardı ve acayip eğlenceliydi ve ben bunu DotA 2'de bulamıyorum. Ben bir orada olan kadar orijinal küfür görmedim ama süper oyun zevki vardı. Arada sırada uğrarım oynarım ama Maphack olayı bozdu ortalığı işte. Maphack olmasa emin ol yani tekrar dönerim oralara. DotA 2 fazla zevk vermiyor.

Yok aslında grafik olarak yeterinde tatmin ediyor o konuda sıkıntım yok. Ama asıl oyun tabi ki Dota 1... Dota 2 Blizzard'ın değil doğal olarak ve Blizzard Heroes of the Storm ile geldi. Çok beğendim yalnız ben seri oynayan birisiyim. Bu oyun normalinden çok yavaş gözüktü izlediğim videolarda... Onun için geri döndüğümde Dota 2 ile devam edeceğim. İlerde ekleme ve güncelleştirmelerle düzeleceğini umuyorum.

Son düzenleme:
Merhaba
Arkadaşlar sizce dota2'de en iyi kahraman hangisi?
Yaklaşık 10 yıldır dota oynayan biri olarak sorunuzu ya yanlış sordunuz(sanırım en çok oynadığınız ya da sevdiğiniz diyecektiniz) ya da siz sanırım Dota'ya yeni başlıyorsunuz ki dotada yeni başlayanlar yada başlayıp zaman geçse bile iyi oynayamayanlar noob olarak nitelendirilirler. Noob kısaca oyunda çaylak, yeni başlayan, bilmeyen, sürekli hata yapan yada yapması gerekenleri beceremeyen de denilebilir.
Gelelim sorunuza,
Dotada en iyi kahraman yoktur. Hepsi bir kahramandır ve emin olun hepsinin farklı özellikleri vardır. Bazı herolar early game dediğimiz oyun başı herolarıdır(yaklaşık 0-17 dk arası olarak nitelendirilebilir)Nefes aldırmazlar skilleri sayesinde. Bazı herolar ise oyun başı çok kolay öldürülürken oyun sonu late gamede o oyun başında dalga geçtiğiniz 1-2 skill ile öldürdüğünüz hero size 2-3 kere vurur.

Dotada her heronun bir antisi muhakkak vardır. 5v5 oyunlarda takım comboları çok önemlidir ve heroları pick ve banlarken oyunun gidişatını, kim hangi koridorda kasacak, şu hero kasarsa nasıl durdurabilirim vs.gibi bir çok şeyi önceden görebilmelisiniz. Yeni başlayan biri olduğunuz kesin, bu sorusu pro kimse sormaz çünkü. Bir arkadaş mele herolarla ilk başta oynamayın demiş, kısmen doğru. Ama bence önce botlarla oynayıp heroları tanıyın. Kim hangi levelde etkili, kimden oyun başı kaçmalıyım gibi birçok şeyi heroları tanımadan yapamazsınız. Eğer lap diye oyunlara girecekseniz kendiniz bilirsiniz. Birçok küfür yemeye hazır olun. 10 senedir dota oynayan birisi olarak birinin noob olduğunu emin olun 2-3 dakikada herosunun hareketlerinden anlarım.

Pro oyuncular noob oyunculardan nefret ederler, çünkü bir bakıma oyun 5v5 değil 5v4 oynanır, hatta 5v4 hatadır 6v4 oynanır. İlk başlarda kesinlikle ya wepla serverina girip noob game oyunlara takılın(dota1 gerçi wepla ama dota2 den grafik dışında çok fark yok)yada kesinlikle botlara karşı oynayın. Kesinlikle öyle 1-2 ayda öğrenilecek oyun değildir. Bence hiç başlamayın, hastalıktır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dota için söylenen klasik/klişe olmuş bir sorudur kendisi. "İyi hero yoktur. İyi oyuncu vardır." diyerek klasik/klişe bir cevapla kendi adıma konuyu sonlandırıyorum(.)

Edit: Nokta koymayı unutmuşum. Derhan sağolsun. Son noktayı koydum.

Son düzenleme:
Teke tekte Void'i alacak kahraman yoktur lakin bu bir takım oyunu olduğu için ben Terorblade, Nessaj ve Naga Siren'inin olduğunu söyleyebilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…