En iyi GTX 1050 Ti modeli hangisi?

En ucuz modelini alın aralarında fark yok. Ama yukarıda da arkadaşın belirttiği gibi 68 TL daha fazla vererek daha iyisi varken bence GTX 1060'ı alın. Darboğaz işi kolay çözünürlüğü filan artırarak sorunu bir nebze çözmüş olursunuz. Zaten yeni çıkacak oyunlar daha da iyi sistem isteyeceğinden zamanla ekran kartı rayına oturur :)

Mümkünse çift fanlı olanlardan en ucuzunu alın. Bakır ısı boruları ile vb. kafa yormayınız. Sonuçta az güç tüketen bir kartla oyun oynayacaksınız. GTX 1060 almamakta kesin görünüyorsunuz o yüzden GTX 1050 Ti'ye fazla para vermekten kaçının. Birkaç FPS ve birkaç derece fark yaratması için 100-150TL para verilmez.

Hangi model aldığınızın aşırı bir önemi yok. Fakat soğutma açısından önem taşıdığından dolayı bu tip bir model alabilirsiniz. ASUS GeForce GTX1050 Ti DirectCU II GDDR5 4GB 128Bit DX12 Nvidia Ekran Kartı
Performans konusuna gelecek olursak üreticiler kendi kartları için özel yazılımlar geliştirmekte. Bu yazılımlar ile kartınızın performansını arttırabilirsiniz. Tabi bütçeniz 1000 liraya kadar çıkarsa arkadaşın dediği 1060 modelini alın.

200-300 TL eklemek zorunda kalsan dediğin doğru. Ama 68 TL'den bahsediyoruz. Bence gayet makul. Her türlü 1050Tİ gibi bir verim alacaksın zaten. İleride işlemci yükseltme fikrin olursa da daha iyi bir performans alırsın. 68 TL'ye geleceği de kurtarmış olursun.
@KaptaniDerya

200-300 TL eklemek zorunda kalsan dediğin doğru. Ama 68 TL'den bahsediyoruz. Bence gayet makul. Her türlü 1050Tİ gibi bir verim alacaksın zaten. İleride işlemci yükseltme fikrin olursa da daha iyi bir performans alırsın. 68 TL'ye geleceği de kurtarmış olursun.
@KaptaniDerya
Bütçem 800 civarına düştü. Artık iki sene sonra toptan 1070'e ya da 2060'a geçiş yaparım. 1060 almak isteseydim de gidip galax almazdım zaten. Ayrıca ekleme yapmak isterim. Senelerce tek fanlı en dandik kartları kullandım. Estetik açıdan kötü sıcaklık yüksek fan gürültülü. Hazır almışken güzel görünümlü soğutması da iyi olan bir kart istedim. Böyle bir kart 1060'da 1300 6 gb 'ta 1600 civarına geliyor ki zaten ben o kadarını karşılayamam. Yine de tüm tavsiyeler için teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı