Rehber En İyi İnternet Tarayıcıları

Yıllardır hatta Chrome ilk çıktığı zamanlardan bu zamana kadar hep Chrome kullandım. Diğer tarayıcıları da kullandım evet ama gözüm Chrome tarayıcısına alıştığı için tekrar bu tarayıcıya döndüm. Benim için pratik oluyor. Bence kim ne kullanıyorsa saygı duyulmalı diye düşünüyorum. Chrome'da güzel bir tarayıcı.

Zen Browser tabiki, hala keşfetmemiş dostlarıma önerimdir. Bir araştırın, sonra kararınızı verin.

Can Değer, yayınında Firefox verileri satmayacağıma dair sözünü sildiklerini söylüyor? Geriye Brave kalıyor herhalde.

Can Değer, yayınında Firefox verileri satmayacağıma dair sözünü sildiklerini söylüyor? Geriye Brave kalıyor herhalde.
Ayarlardan kapatılabiliyor. Bence bu konu çok abartılıyor. Varsayılan ayarlarıyla rezalet gelen bir sürü yazılım mevcut sonuçta. Yalnızca ayarlamak gerekli. Firefox esr sürümünü kullanıyorum. Betterfox ön ayarı yaptım. Ublock origin, dark reader ve bitwarden eklentileri kullanıyorum sadece ve memnunum. Esr sürümüne zırt pırt güncelleme gelmediğinden seviyorum. Adam gibi bir sürüm olsun uzun süre götürsüncüyüm ben. Mobilde esr gibi olan tarayıcı bulamadım maalesef.

Brave kötülemiyorum, kullanılabilir. Gizliliğe merak salan ve chromium tabanına alışkın kullanıcılar için iyi bir başlangıç basamağı.

Ben normalde Firefox kullanıyordum, bu haberden sonra Brave geçtim. Sizce geri dönmeli miyim?

Ben normalde Firefox kullanıyordum, bu haberden sonra Brave geçtim. Sizce geri dönmeli miyim?
Tercih meselesi hocam. Hangisinde rahatsanız onu tercih edebilirsiniz. Stabillik, hafiflik ve uzun süre güncellemeden kullanım için Firefox esr önerebilirim. Brave de chromium tabanından oldukça iyi bir tarayıcı.

Eğer gizlilik, mahremiyet gibi konular önemliyse ve ayarla vb uğraşmak istemiyorsanız: chromium tabanından Brave, firefox tabanından Librewolf iyidir. Yüklendikleri halleriyle oldukça iyi ayarlara sahipler.

Ayarlarla uğraşırım, kontrol biraz daha bende olsun derseniz chromium tabanından Ungoogled Chromium, Firefox'tan da esr (ya da tercih ediyorsanız düz sürüm) olabilir.

Zen Browser candır. Gerek kişiselleştirilmesiyle, gerek Chromium olmamasına, gerek kullanışlı olmasına, gerek tasarımına bakarak. Uzun süredir zen kullanıyorum ve uzun süre de değiştitmeyi düşünmüyorum. Tamamen açık kaynak kodlu, diğerleri gibi bilgi satmıyor. Gizlilik için kullanılan tor, mullvad gibi tarayıcılardan daha az gizli olsa da günlük kullanım için öyle bir tarayıcı gerekmiyor zaten bence. Firefox'u geliştirip güzel bir tarayıcı çıkartmışlar, öneririm. Kullanın, kullandırttırın. Bence bir şans verilmeli, sadece sekmeler sol tarafta olduğundan alışması 1 hafta falan sürüyor. Sonrasında müthiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…