Biliyorsunuz ki Microsoft Office ücretli. Çoğu kullanıcı da para ödemek istemiyor ve crackliyor. Bazen bu yüzden virüsler gibi sorunlar oluşabiliyor. Bu yüzden crack yerine alternatif programlara yönelmek faydalı oluyor. Bugün Microsoft Office'e çok benzeyen ücretsiz WPS Office'i inceliyoruz (Ücretli daha gelişmiş versiyonu da var; ek PDF araçları, 20 GB WPS Cloud, daha fazla şablon, daha çok WPS AI özelliği vb. sunuyor. Şu anda indirimde).
Arayüz:
Ana sayfa basit ve kullanışlı. Ofis uygulamalarını soldan başlatabilirsiniz. Ayrıca en son açılan dosyalar da görünüyor. Cihazlar arası eşitleme de var. Ancak en büyük eksiklik olarak maalesef PC sürümünün Türkçe desteği yok. Neyse ki yazım denetleme aracı Türkçe destekliyor.
Bir uygulamaya (burada Docs) tıklayınca sadece o uygulamada açılan belgeleri gösteriyor ve yeni bir belge oluşturmak, burada görünmeyen bir belgeyi açmak gibi seçenekler sunuyor.
Bir belge oluşturduk. Sade ve MS Office'in yeni sürümlerine benzer bir arayüz var. Burada gösterildiği gibi WordArt özelliği de var.
Word belgesine çizim özelliği.
Bu kadar görsel yeterli. Şimdi biraz da artılarına gelelim:
+MS Office benzeri sade ve kullanışlı arayüz
+Uyumluluk
+Cihazlar arası senkronizasyon
+ Birçok platformda var
+Microsoft Office'in çoğu özelliğini barındırıyor
+Adobe Acrobat'tan daha iyi bir PDF aracı var.
+WPS AI
+Online sürümü var, WPS PDF hariç. (Sign in - WPS account)
+Ücretli sürümü şu anda indirimde. 65 TL ve 2 yıl için çok uygun.
Eksileri:
-PC'de Türkçe dil desteği yok
-Cloud alanı sadece 1 GB, ücretli 20 GB
-MS Office'in Access, Publisher yazılımlarına alternatifi yok.
-Online sürümde PDF yok (ya da ben bulamadım, sadece PDF dönüştürücülerini buldum)
İndirme linkleri: WPS Office sitesinde hepsi var.
www.wps.com
İnceleme bu kadardı. Okuduğunuz için teşekkürler.
Arayüz:
Ana sayfa basit ve kullanışlı. Ofis uygulamalarını soldan başlatabilirsiniz. Ayrıca en son açılan dosyalar da görünüyor. Cihazlar arası eşitleme de var. Ancak en büyük eksiklik olarak maalesef PC sürümünün Türkçe desteği yok. Neyse ki yazım denetleme aracı Türkçe destekliyor.
Bir uygulamaya (burada Docs) tıklayınca sadece o uygulamada açılan belgeleri gösteriyor ve yeni bir belge oluşturmak, burada görünmeyen bir belgeyi açmak gibi seçenekler sunuyor.
Bir belge oluşturduk. Sade ve MS Office'in yeni sürümlerine benzer bir arayüz var. Burada gösterildiği gibi WordArt özelliği de var.
Word belgesine çizim özelliği.
Bu kadar görsel yeterli. Şimdi biraz da artılarına gelelim:
+MS Office benzeri sade ve kullanışlı arayüz
+Uyumluluk
+Cihazlar arası senkronizasyon
+ Birçok platformda var
+Microsoft Office'in çoğu özelliğini barındırıyor
+Adobe Acrobat'tan daha iyi bir PDF aracı var.
+WPS AI
+Online sürümü var, WPS PDF hariç. (Sign in - WPS account)
+Ücretli sürümü şu anda indirimde. 65 TL ve 2 yıl için çok uygun.
Eksileri:
-PC'de Türkçe dil desteği yok
-Cloud alanı sadece 1 GB, ücretli 20 GB
-MS Office'in Access, Publisher yazılımlarına alternatifi yok.
-Online sürümde PDF yok (ya da ben bulamadım, sadece PDF dönüştürücülerini buldum)
İndirme linkleri: WPS Office sitesinde hepsi var.
Free Download WPS Office for PC/ Windows/ Mac | Download Latest Version
Online download WPS Office latest version for free. It's a free office software to help you easy work on PC, windows 10, windows 7, mac, iOS and android phone.
İnceleme bu kadardı. Okuduğunuz için teşekkürler.
Son düzenleme: