En iyi monitör paneli hangisidir?

RowRinnnn

Hectopat
Arkadaşlar merhaba, kısa bir süre sonra monitör almayı planlıyorum. Hangi tür panel tercih etmeliyim? Mesela IPS monitör TN'den daha iyi olsun, 1 ms 75Hz TN mi daha iyi bir seçenek olur yoksa 5ms 60Hz IPS monitör mü ? Bu arada bilgisayarı oyun amaçlı alıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun amaçlı alacaksanız IPS paneller düşük bütçede sizi pek tatmin etmez oyunlarda. TN veya VA almanız daha doğru olur.

Yinede 1 ve 3 değil 1 ve 5 aradaki fark.
1ms ile 5ms arasındaki farkı 1 dakika ile 5 dakika benzeri bir şey değil. 1 saniye 1.000 milisaniyeden oluşur, yani diyorsun ki 1 saniyenin binde dördünü fark edeceğim? Bunları geç, çamura bakmak var cama bakmak var.

Tepki süresinin neye göre ölçüldüğünü bilmeden takıyorsunuz 1ms'ye. Adamlar gözüne sokuyor bak 1ms diye. 20. YY'dan kalma panel teknolojisini evirip çevirip büyük kâr marjı ile satıyorlar. Yok şurasına kırmızı şerit, yok burasına ışık, yok orasında gaming yazısı bla bla.

Bildiğim kadarıyla şu an için OLED panele sahip monitör henüz yok. Sanırım OLED monitörler de çıkacak. Şimdilik en iyi panel AH-IPS, sonraki en iyi panel OLED.

Son düzenleme:
En iyi panel şu anda OLED (0.1 ms tepki süresi!) ama henüz oyun monitörlerinde yaygın ve ucuz kullanımı yok.

OLED'den sonra Quantum Dot (QLED) geliyor diyebiliriz. Özellikle yüksek Nit oranları ile HDR sertifikalarını alıyorlar.

Sonrasında da IPS ve türevleri ve TN yer alıyor.

1 ms 75Hz TN mi daha iyi bir seçenek olur yoksa 5ms 60Hz IPS monitör mü ?

Amacınız oyun ise yüksek Hz daha avantajlı. Modern TN paneller de daha iyi görüş açısı sunuyor. O yüzden bu soru bazından ben 75 Hz TN panel alırdım oyun için mesela.

5 MS yeter senin görüşün ben öyle düşünmüyorum ve seninle aynı düşünmek zorunda da değilim sanırım öyle değil mi? O yüzden saygı çerçevesinde kalırsan "bilmeden" gibi kelimeler kullanmadan cevap yazarsanız mutlu olurum. Bu arada belki merak etmişindir monitörüm 4K, IPS, 60 Hz ve 2 MS panel.

İfadeler: GCN
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…