En iyi monitör paneli hangisidir?

Uzun zaman monitör araştırması yaptım. En iyi kararı mağazada verdim. Gidin renk,parlaklık,ışık vs hangisi hoşunuza gidiyorsa onu alın. Bu iş göreceli bir konu. Herkesin gözü farklı görür. Herkesin görüşüne de saygı duymak gerekir. TN panel 2k 144hz monitör aldım renk, görüntü kalitesi ve akıcılık açısından çok memnun kaldım. Gözlerde astigmat var o akıcılık beni oyunlarda aşırı rahatlattı.

Daha önce 4k 60hz aldım. Yok olmadı, kullanamadım. QLED monitöre baktım çok parlak geldi (gözlerim ışığa karşı aşırı hassas) Sanki dibinden TV izliyormuş hissi uyandırdı. IPS ekranlara baktım evet renk doğallığı gerçekten çok iyi fakat ghosting, ışık sızması vs. gibi sorunlardan çok insan dem vurmuş, güvenemedim.

En iyi diye bir şey yok. Siz neye önem veriyorsunuz o önemli. Size tek tavsiyem gidip 4k ekranı 1500 tl'ye, IPS ekranı 800 TL'ye vs. almaya çalışmayın. Hangi kategori alacaksanız bütçeniz doğrultusunda en iyisini almaya çalışın. Hangi panel vs olursa olsun sizi üzmeyecektir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uzun zaman monitör araştırması yaptım. En iyi kararı mağazada verdim. Gidin renk,parlaklık,ışık vs hangisi hoşunuza gidiyorsa onu alın. Bu iş göreceli bir konu. Herkesin gözü farklı görür. Herkesin görüşüne de saygı duymak gerekir. TN panel 2k 144hz monitör aldım renk, görüntü kalitesi ve akıcılık açısından çok memnun kaldım. Gözlerde astigmat var o akıcılık beni oyunlarda aşırı rahatlattı.Daha önce 4k 60hz aldım.Yok olmadı,kullanamadım. QLED monitöre baktım çok parlak geldi(gözlerim ışığa karşı aşırı hassas)Sanki dibinden TV izliyormuş hissi uyandırdı. IPS ekranlara baktım evet renk doğallığı gerçekten çok iyi fakat ghosting, ışık sızması vs. gibi sorunlardan çok insan dem vurmuş,güvenemedim.En iyi diye bir şey yok.Siz neye önem veriyorsunuz o önemli. Size tek tavsiyem gidip 4k ekranı 1500 tl'ye,IPS ekranı 800 tl'ye vs. almaya çalışmayın. Hangi kategori alacaksanız bütçeniz doğrultusunda en iyisini almaya çalışın. Hangi panel vs olursa olsun sizi üzmeyecektir.
Haklısın ama senin gözler normal olmadığından özel bir durum söz konusu olabilir mi?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı