En iyi RAM nedir?

yklc

Hectopat
Daha fazla  
En iyi RAM nedir modeliyle yazarsanız sevinirim. Sistem topluyorum ve RTX 4090 falan var buna yakışır şu an alınabilecek en üst model RAM'i söylerseniz sevinirim. Ben ilk Kingston düşünüyordum ama RAM de G.Skill en iyisi diye sözler duydum şu an kararsizim. Ürünü Almanya'dan alacağım o yüzden ülkemize gelip gelmemesi önemli degil. Bütçe sınırsız en iyisini istiyorum. İşlemci daha almadım ama ya i9 13900K alacağım ya R9 7950x3D anakartta ona göre Intel için ASUS Maximus Z790 Hero. AMD işlemci alırsam ASUS Crosshair X670e Hero alacagim.

CL degeri minimum sizin gördüğünüz kaç acaba.

Eksi 2 CL mi daha çok performans verir yoksa artı 600Mhz mi emin değilim ama bunlar işini görür. Intel alacaksan anakartın 7800Mhz kadar destekliyor, AMD alacaksan ise alacağım dediğin kart 6400Mhz kadar destekliyor.​

Eksi 2 CL mi daha çok performans verir yoksa artı 600Mhz mi emin değilim ama bunlar işini görür.
+600 MHz :)

Eksi 2 CL mi daha çok performans verir yoksa artı 600Mhz mi emin değilim ama bunlar işini görür. Intel alacaksan anakartın 7800Mhz kadar destekliyor, AMD alacaksan ise alacağım dediğin kart 6400Mhz kadar destekliyor.​
Aradaki frekans farkı gecikme yani CL farkını kapatıyor, öne de geçiyor. Bunun yanında bant genişliği vs. de daha yüksek yani daha iyi.

RCDRD olarak da 7800 MHz olan daha iyi. Genel olarak gecikmeye etki eden bir ayar RCDRD.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı