En iyi RX 7900 XTX markası hangisi?

• Konuyu başlatan Slowmo
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 21
  • Görüntüleme 1.262
Sapphire Nitro hız aşırtması fazla o yüzden PowerColor modelinden falan biraz daha fazla ısınıyor. ASUS bobin sesiyle meşhur olduğu için tercih etmezdim. XFX, Sapphire Nitro ile benzer soğutma ve yapı kalitesine sahip ama hız aşırtma konusunda biraz daha geride. PowerColor'ın incelemesini bulamadım ama daha düşük kartlarına bakmıştım Nitro'dan soğutma konusunda biraz daha iyi çıkıyor. Tabii eksi olarak hız aşırtması daha düşük. Bu yüzden soğutma konusunda daha iyi çıkması normâl. Faz sayısı vs XFX, Sapphire Nitro ve hellhound aynı. En azından 7900XT de öyleydi. XTX'te Nitro ve XFX aynı Hellhound'u bilmiyorum. MSI incelemesini görmedim ama Gaming X serisi 4000 serisinde kötüydü. Özellikle iç kalite açısından. Board listesinde kalite açısından alt sıradaydı. Tier listte zaten ya en altta ya da en altın bir üstünde çıkıyor. Bunu RTX 4000 serisi için söylüyorum. 7000 serisinde farklı olacağını düşünmüyorum. OC isteyenler Nitro veya benim için biraz daha iyi OC değil soğutma önemli diyorsanız PowerColor hellhound modeline bakın derim.
Hocam teşekkür ediyorum öncelikle yorum için ama hem inglizce hem türkçe hangi kaynağa baksam sapphire nitro xtx modeli için top tier deniliyor biraz daha araştırma yapayım ben en iyisi.

Hocam teşekkür ediyorum öncelikle yorum için ama hem inglizce hem Türkçe hangi kaynağa baksam Sapphire Nitro XTX modeli için top tier deniliyor biraz daha araştırma yapayım ben en iyisi.

Soğutması ve sesi iyi zaten çok fazla OC yapıldığı için bir tık Hellhound'a göre sıcak çalışıyor. Sıcak dediğimde hellhound 58-59 derece, Sapphire ise 63 derece. Bir de Sapphire Nitro modeli 420W'a yükseltilmiş. Top tier denilmesine şaşırmamalı. Sapphire alıp geçin.

Soğutması ve sesi iyi zaten çok fazla OC yapıldığı için bir tık Hellhound'a göre sıcak çalışıyor. Sıcak dediğimde hellhound 58-59 derece, Sapphire ise 63 derece. Bir de Sapphire Nitro modeli 420W'a yükseltilmiş. Top tier denilmesine şaşırmamalı. Sapphire alıp geçin.
hocam daha önce bu kadar yüksek bir seviye ekran kartı kullanmadığım için bilmiyorum detaylarını diyelim ben çok fazla oc yapmadım o zaman da sıcaklık olarak hellhound un gerisinde kalır mı?

Hocam daha önce bu kadar yüksek bir seviye ekran kartı kullanmadığım için bilmiyorum detaylarını diyelim ben çok fazla OC yapmadım o zaman da sıcaklık olarak hellhound un gerisinde kalır mı?

Siz OC yapmayacaksınız zaten kart fabrikadan çıkışlı OC yapılmış bir model. Hellhound hem saat hızı hem de güç tüketimi açısından çok daha düşük bir model. O yüzden Nitro çok daha iyi performans verir. 3-4 derece daha fazla ısınması önemli değil. Testte 63 derece çıkmış zaten buz gibi kart. Arada 65W TDP ve ekstra 155MHz saat hızı farkı oynuyor. Zahmet olacak 3-4 derece daha serin çalışsın zaten. Nitro daha üstün bir model.

Siz OC yapmayacaksınız zaten kart fabrikadan çıkışlı OC yapılmış bir model. Hellhound hem saat hızı hem de güç tüketimi açısından çok daha düşük bir model. O yüzden Nitro çok daha iyi performans verir. 3-4 derece daha fazla ısınması önemli değil. Testte 63 derece çıkmış zaten buz gibi kart. Arada 65W TDP ve ekstra 155MHz saat hızı farkı oynuyor. Zahmet olacak 3-4 derece daha serin çalışsın zaten. Nitro daha üstün bir model.
şimdi anladım hocam sağolun onu tercih ederim o zaman

Şimdi anladım hocam sağ olun onu tercih ederim o zaman.

Aynı kartların incelemesinin özellikleri.
PowerColor.
2525MHz saat hızı ve 355W TDP.
PCB'ye geçerken, burada PowerColor referans tasarıma kıyasla çok fazla değişmiş gibi görünmüyor. GPU için 17 fazlı bir VRM ve bellek için 3 fazlı bir VRM'ye bakıyoruz, hepsi 70AMP monolitik güç sistemleri MP87997 MOSFET'leri kullanıyor. GPU VRM, belleği idare eden bir MP2856 denetleyicisiyle monolitik bir MP2857 tarafından kontrol ediliyor.
Soğutucu içinse, 8X 6mm ısı borularıyla bağlanan toplam iki alüminyum finstack ile bu düzenli bir çalışmadır. GPU, termal pedler aracılığıyla bellek modülleriyle temas eden bunun üstünde ekstra bir plaka bulunan kaplanmış bir bakır taban plakasıyla temas eder. VRM soğutmasını idare etmek için iki ayrı plaka kullanılır.
Ayrıca PowerColor'ın PCB arka plakasının arkasında herhangi bir termal ped kullanmadığını da belirtebiliriz.
Sapphire.
2680 saat hızı ve 420W TDP.
Sökme açısından, PCB'ye bir göz atarak başlayacağız. Burada Sapphire, bellekte 3 fazlı bir VRM kullanımı görürken, 17 fazlı bir VRM tercih etti. 70AMP monolitik güç sistemleri MP87997 MOSFET'ler tüm kartta kullanılır, GPU VRM, monolitik MP2857 tarafından kontrol edilir ve bellek VRM'si için monolitik MP2856 tarafından kontrol edilir.
Soğutucuya gelince, Sapphire Nitro+ için Vapor-X'i geri getirdi, yani bakır bir buhar odası doğrudan GPU ve bellek modüllerini daraltmak için kullanılırken, yedi ısı borusu ısıyı Finstack'e çekiyor. Daha önce bahsettiğimiz alüminyum-magnezyum çerçeve, bazı termal pedler aracılığıyla ekstra soğutma sağlamak için VRM ile temas ettiğinden çift amaçlıdır.
Sapphire ayrıca arka plakanın alt tarafında termal pedler kullanıyor, ancak bunlar yaklaşık 4 mm kalınlığında, bu nedenle ne kadar termal transfer olacağından emin değilim, ancak hiç yoktan iyidir sanırım.
Sıcaklık testleri.

Desktop Screenshot 2024.10.29 - 19.04.27.01.png

Desktop Screenshot 2024.10.29 - 19.04.31.71.png

Fan sesi testi.

Desktop Screenshot 2024.10.29 - 19.05.44.25.png

Desktop Screenshot 2024.10.29 - 19.05.46.44.png
Bunlarda incelemesi.

Aynı kartların incelemesinin özellikleri.
PowerColor.
2525MHz saat hızı ve 355W TDP.
PCB'ye geçerken, burada PowerColor referans tasarıma kıyasla çok fazla değişmiş gibi görünmüyor. GPU için 17 fazlı bir VRM ve bellek için 3 fazlı bir VRM'ye bakıyoruz, hepsi 70AMP monolitik güç sistemleri MP87997 MOSFET'leri kullanıyor. GPU VRM, belleği idare eden bir MP2856 denetleyicisiyle monolitik bir MP2857 tarafından kontrol ediliyor.
Soğutucu içinse, 8X 6mm ısı borularıyla bağlanan toplam iki alüminyum finstack ile bu düzenli bir çalışmadır. GPU, termal pedler aracılığıyla bellek modülleriyle temas eden bunun üstünde ekstra bir plaka bulunan kaplanmış bir bakır taban plakasıyla temas eder. VRM soğutmasını idare etmek için iki ayrı plaka kullanılır.
Ayrıca PowerColor'ın PCB arka plakasının arkasında herhangi bir termal ped kullanmadığını da belirtebiliriz.
Sapphire.
2680 saat hızı ve 420W TDP.
Sökme açısından, PCB'ye bir göz atarak başlayacağız. Burada Sapphire, bellekte 3 fazlı bir VRM kullanımı görürken, 17 fazlı bir VRM tercih etti. 70AMP monolitik güç sistemleri MP87997 MOSFET'ler tüm kartta kullanılır, GPU VRM, monolitik MP2857 tarafından kontrol edilir ve bellek VRM'si için monolitik MP2856 tarafından kontrol edilir.
Soğutucuya gelince, Sapphire Nitro+ için Vapor-X'i geri getirdi, yani bakır bir buhar odası doğrudan GPU ve bellek modüllerini daraltmak için kullanılırken, yedi ısı borusu ısıyı Finstack'e çekiyor. Daha önce bahsettiğimiz alüminyum-magnezyum çerçeve, bazı termal pedler aracılığıyla ekstra soğutma sağlamak için VRM ile temas ettiğinden çift amaçlıdır.
Sapphire ayrıca arka plakanın alt tarafında termal pedler kullanıyor, ancak bunlar yaklaşık 4 mm kalınlığında, bu nedenle ne kadar termal transfer olacağından emin değilim, ancak hiç yoktan iyidir sanırım.
Sıcaklık testleri.

Eki Görüntüle 2340151

Eki Görüntüle 2340152

Fan sesi testi.

Eki Görüntüle 2340154

Eki Görüntüle 2340155
Bunlarda incelemesi.
çok teşekkür ederim tekrardan.

RX 7900 XTX alacağım fakat. Hangi markayı almalıyım. Fiyatlar hemen hemen aynı gibi 40-50k arası. Benim merak ettiğim hangisi kaliteli ve daha iyi performans verir ya da daha iyi soğutur falan.
  1. ASUS RX 7900 XTX TUF Gaming OC Edition:
    • artılar: Sağlam soğutma sistemi, iyi yapı kalitesi ve genellikle iyi overclock potansiyeli.
    • eksiler: Fiyatı diğer modellere göre biraz daha yüksek olabilir.
  2. PowerColor RX 7900 XTX:
    • artılar: Genellikle iyi bir fiyat-performans oranı, iyi soğutma.
    • eksiler: Bazı kullanıcılar tarafından yapısal kalite ile ilgili sorunlar bildirilmiş.
  3. MSI RX 7900 XTX Gaming Trio classic:
    • artılar: Üst düzey soğutma, sessiz çalışma, ve iyi oyun performansı.
    • eksiler: Boyut olarak büyük, kasa uyumluluğunu kontrol etmek gerekebilir.
  4. XFX RX 7900 XTX Speedster MERC 310 Black:
    • artılar: İyi soğutma ve performans, şık tasarım.
    • eksiler: Farklı versiyonlar arasında kalite farkları olabiliyor.
  5. Sapphire RX 7900 XTX Pulse:
    • artılar: İyi fiyat-performans dengesi, yeterli soğutma.
    • eksiler: Overclock potansiyeli bazı diğer modellere göre daha sınırlı olabilir.
  6. Sapphire RX 7900 XTX Nitro+ Vapor:
    • artılar: Mükemmel soğutma, çok iyi yapı kalitesi ve yüksek overclock potansiyeli.
    • eksiler: Genelde biraz daha pahalı olabilir.
Sapphire RX 7900 XTX Nitro+ Vapor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı