En İyi Sanal Makine Yazılımları

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
Sanal-Makine-Sanallastirma-VMWare-VirtualBox-Parallels-Desktop-Isletim-Sistemleri-Windows-Linux-macOS2.webp

Aktif olarak hangi işletim sisteminde olursanız olun, sanallaştırma yazılımları, yani sanal makineler sayesinde fazla çaba harcamadan farklı işletim sistemlerini kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? Halihazırda sisteminizde yüklü olan Windows, macOS veya Linux’ta farklı işletim sistemlerini çalıştırmak, en azından denemek için sanal makineleri deneyimleyebilirsiniz. Sanal makine kullanımı oldukça zahmetsiz, diğer işletim sistemine geçmek için bilgisayarı yeniden başlatmaya bile […]

Devamı: En İyi Sanal Makine Yazılımları
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Macbook M3 Air 8 GB'de, ARM mimarili Debian'ı, sanal makinede kullanmıştım. Çok güzel çalışıyordu. Sanal makine yazılımı UTM idi.

Virtualbox normal çalıştırdığımız zaman performansını beğenmiyorum ama mesela Android emülatörlerin çoğu Virtualbox kullanıyor ve performansları aşırı iyi oluyor. Özellikle MuMu Android 12 Emulator. Oyunlarda performansı manyak.

Qemu'yu kullanamadım, çünkü birazcık bilgi birikimi istiyor ama Genymotion Android emulator'ün Qemu versiyonu performans olarak kötü iken Google Android Emulatörlerin Qemu ile oyun performansı biraz daha iyiydi.

QEMU/KVM en iyisidir ve QEMU'yu kolaylaştırdığı için GNOME Boxes en sevdiğim sanal makine uygulaması. Arayüzü, ayarları, kendi içerisinden ISO dosyası indirip otomatik kurulum yapılabilmesi işimi fazlasıyla kolaylaştırıyor. OnlyOFFICE ile hazırladığım dosyaların MS Offfice'te nasıl göründüğünü kontrol etmek için bir Windows sanal makinesi kullanıyorum, hiçbir gecikme olmadan tepki alıyorum.

1750059674962.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı