En iyi sürücü tarama programı nedir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Nomoreslow

Hectopat
Katılım
1 Şubat 2020
Mesajlar
294
Çözümler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Yazılım Geliştirici
Selamlar, güncel olmayan tüm sürücülerimi gösterecek bir program arıyorum.
 
Ashampoo driver updater. El ile güncellemek daha faydalı olacaktır.
 
Bunları asla önermem. Özellikle de Driver Booster yazılımını. BIOS ve diğer şeyler için anakart üretici firma websitesini, ekran kartı için ise ekran kartı üreticisinin sitesinden WHQL sürüm driver indirilmesinden yanayım.
 
Böyle bir şeye gerek yok. Çoğu sürücüyü Windows Update yüklüyor ve güncelliyor, sadece ekran kartı sürücüsünü elinizle kurmanız gerek. Onun için de Geforce Experience kullanabilirsiniz.
Malesef buna katılmıyorum. Windows update seçeneği ile kurulacak sürücülerle birlikte onlarca gereksiz güvenlik güncelleştirmeleri ve ayrıca gereksiz bir takım güncellemelere mağruz kalınacaktır. Windows 10 zaten optimizasyon konusunda başarılı olamadığı gibi, uygulanacak olan bu güncelleştirmeler birlikteliğinde bilgisayarda, özellikle oyun amaçlı kullanılacak bilgisayarda performans kaybına neden olacaktır. Bu konu üzerine, eğer imkan varsa en mantıklı olacak seçenek ise, manuel olarak chipset ve ekran kartı sürücülerini güncellemek olacaktır.
 
Artı -4 Eksi
Maalesef buna katılmıyorum. Windows Update seçeneği ile kurulacak sürücülerle birlikte onlarca gereksiz güvenlik güncelleştirmeleri ve ayrıca gereksiz bir takım güncellemelere mağruz kalınacaktır. Windows 10 zaten optimizasyon konusunda başarılı olamadığı gibi, uygulanacak olan bu güncelleştirmeler birlikteliğinde bilgisayarda, özellikle oyun amaçlı kullanılacak bilgisayarda performans kaybına neden olacaktır.

Ben de size katılmıyorum. Bu tarz yazılımlar yanlış driver kurmayı bırakın gerekli gereksiz her şeyi güncellemeye çalışıyor. Kaç bozuk sistem gördüm ben bu tarz uygulamalar yüzünden. Örnek olarak aşağıdaki konuya bakabilirsiniz.
 
Ben de size katılmıyorum. Bu tarz yazılımlar yanlış driver kurmayı bırakın gerekli gereksiz her şeyi güncellemeye çalışıyor. Kaç bozuk sistem gördüm ben bu tarz uygulamalar yüzünden.
Tam uzun bir yazı yazıp anlatacaktım ki zaten bunlar böyle alıştıkları için ''ya bu çok iyi güncelliyor'' diyecekler ve yazdığım şeylerin hiç bir anlamı kalmayacak. Fakat En iyi sürücü güncelleme programı hangisidir? - Technopat Sosyal bu konuyu atabilirim, arkadaş umarım anlar.
 
Şöyle ortaya bırakayım ben en iyisi tek tek cevap vermeye gerek yok. Birincisi, bu arkadaş otomatik olarak sürücü kurabileceği bir program önermenizi istemiş bende bu doğrultuda diğerlerinden daha mantıklı olan SDI önerisinde bulundum. İkincisi, eğer imkan varsa manuel olarak güncellemenin en mantıklı seçenek olduğunu söyledim. Son olarak da şunu söyleyeyim sizin bu arkadaşa ısrarla önermeye çalıştığınız ve bu forumda ısrarla önerilmeye çalışılan Windows Update'in ne IObit nede diğerlerinden hiç bir farkı yok. Evet windows update, doğru sürücüleri kuracaktır fakat birlikteliğinde(MECBUREN) kurmak zorunda olduğunuz ve mağruz kalacağınız güncelleştirmeler hakkında en ufak fikriniz yok. Eğer olmuş olsaydı, bugün ReviOS diye bir sistem yada buna benzer çalışmalar neden var, anlama ihtimaliniz olabilirdi.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı