En iyi sürücü tarama programı nedir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Nomoreslow

Hectopat
Katılım
1 Şubat 2020
Mesajlar
294
Çözümler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Yazılım Geliştirici
Selamlar, güncel olmayan tüm sürücülerimi gösterecek bir program arıyorum.
 
Şöyle ortaya bırakayım ben en iyisi tek tek cevap vermeye gerek yok. Birincisi, bu arkadaş otomatik olarak sürücü kurabileceği bir program önermenizi istemiş bende bu doğrultuda diğerlerinden daha mantıklı olan SDI önerisinde bulundum. İkincisi, eğer imkan varsa manuel olarak güncellemenin en mantıklı seçenek olduğunu söyledim. Son olarak da şunu söyleyeyim sizin bu arkadaşa ısrarla önermeye çalıştığınız ve bu forumda ısrarla önerilmeye çalışılan Windows Update'in ne IObit nede diğerlerinden hiç bir farkı yok. Evet Windows Update, doğru sürücüleri kuracaktır fakat birlikteliğinde(MECBUREN) kurmak zorunda olduğunuz ve maruz kalacağınız güncelleştirmeler hakkında en ufak fikriniz yok. Eğer olmuş olsaydı, bugün ReviOS diye bir sistem yada buna benzer çalışmalar neden var anlama ihtimaliniz olabilirdi.
ReviOS'un bu konu ile alakası var acaba? Ek olarak ReviOS bir sistem değil, Windows 10'un yamalanmış halidir. O tarz programların hepsi eski ve yanlış driver yüklüyor. Yakın bir zamanda mavi ekranlar ile yan etkisini görmeye başlarsınız.
 
ReviOS'un bu konu ile alakası var acaba? Ek olarak ReviOS bir sistem değil, Windows 10'un yamalanmış halidir. O tarz programların hepsi eski ve yanlış driver yüklüyor. Yakın bir zamanda mavi ekranlar ile yan etkisini görmeye başlarsınız.
ReviOS un konuyla ilgisini de anlayacak kadar fikrin olmadığı için bu konuda da yardımcı olayım, reviOS un discord adresine katıl ve onlara Windows Update ve defenderi neden kapattıklarını sor. Senin bilinçsizce kullandığın windows'un neden 1.5 GB ram kullanırken, ReviOS da 800 MB kullanılıyor bunu sor. Ayrıca neden senin windows'unda ne işe yaradığını bile bilmediğin ama arka planda hiç durmaksızın çalışan 85 windows hizmeti varken, ReviOS da sadece gerçekten gerekli olan 25 hizmet var bunu sor. Son olarak da windows'un ciddi anlamda gereksiz şeylerle dolu olduğunu anlayabilirsen eğer, mantıklı geleceği için ReviOS kullanmaya başlama hemen sonuç itibariyle bilgilerinin çalınmayacağının garantisi yok. ReviOS o sisteme ne yapıp da o hale getirdi onu araştır. Regedit, yani kayıt defteri üzerinden uygulayabileceğin yüzlerce tweak sonrasında da neler yapabileceğini anladığın anda, bu anlattıklarıma dair fikrin olacak. İşte ozaman ReviOS yada en basitinden Windows Update'in konuyla ne ilgisi var sağlaması ile birlikte anlamış olacaksın. İyi forumlar iyi araştırmalar...
 
@Badgai çok fazla yazım yanlışı yapıyorsun o yüzden etiket kullanacağım. ReviOS kullanmak yerine NTLite ile kendi iso dosyamı hazırlarım ve kafam rahat olur. Windows 10'u debloat edebileceğin onlarca program da var. Zaten sence o hizmetler kapatılmadan RAM kullanımı 800'e düşer mi? Windows 10 zaten arkada birçok veri gönderiyor ve asıl RAM kullanımına bu sebep oluyor. Hiç değilse şu anki gibi Windows kullanmak yerine Linux kullanırım. Ek olarak ReviOS'dan kat ve kat iyi modifiye edilmiş sürümler var. Tabii siz driver bulucu programı kullanıcıları ''lna revios 800 mb yiyor ona geçeyim'' kafasında olduğunuz için sizle tartışmaya pek gerek duymuyorum. Driver bulucu program kullanmak size kalmış, iyi akşamlar.
 
Beyler alt tarafı program önerisi istedim ne özürlüsü ne tartışıyorsunuz ya.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı