En iyi virüs programı nedir?

Hepinize teşekkür ederim. Anlaşılıyor ki herşeye tıklamamak ve indirmemek gerekiyormuş bunun bilincinde olup ilk üç sıradaki virüs programından birini indirip keyfinize bakmak lazım.

Avast diyeceğim fakat verileri satmasa bayağı iyi bir antivirüs. Free versiyonu bile yetiyor PC'ye. Avast'ın kendisi virüs diyenler bilip bilmeden konuşmasın çünkü Avast kendini son zamanlarda çok geliştirdi. Kaspersky'in bulamadığı birçok virüsü Avast'ın bulduğunu defalarca gördüm. Ayrıca gün içerisinde çok sık veri tabanı güncelleniyor Avast'ta. Verilerim önemli değil diyorsanız Avast Free kurun.

Avast'ın verileri sattigı kaanatine nasıl vardınız? İddanın Kaynağını gösterebilir misiniz?

Avast'ın verileri sattigı kaanatine nasıl vardınız? İddanın kaynağını gösterebilir misiniz?

@512260 Ezberlediğiniz yanlış bilgileri tazeleme vakti gelmiş. Defender, antivirüs performans testlerinde sisteme en çok performans sorunu yaşatan yazılım. Antivirüs yazılımları eskiden performansa etki ederdi. Halen aralarında kendini geliştirememiş örnekleri var. Ama kullanıcılardan gelen geri bildirim, insanların kötü deneyimleri sonra terk etmesi gibi şeylerde aman banane ben eldeki kullanıcı ile yola devam ederim demediler. Kendilerini geliştirdiler ve bağlantıda anlattığım şekilde performans tarafında Defender'dan daha iyiler.

Avast, AVG ve CCleaner hepsi Avast'a ait. Avast'ın geçmişi kötü. Ayrıca bundan 1-2 yıl önce Avast'ı, Norton satın aldı. Elbette bu yaptığı kötü şeylerin düzelmesini sağlamayacaktır. Ama testlerde Avast performans ve güvenlik olarak kullanılabilecek ücretsiz ürünlerden biri. Elbette Kaspersky varken ben de önermiyorum.

Son düzenleme:
En iyi antivirüs diye bir şey yoktur esasında. Senaryolar değişiklik gösterir. Birisi elmayı tutar, diğeri armutu yakalar. Biri içeri girmeden tutar, diğeri girdikten sonra temizler veya temizlemeye çalışır. Ancak en verimli performanslı diye arayabiliriz. O da Bitdefender, Kaspersky, G DATA gibi firmalar için denebilir çünkü her senaryoda aşağı yukarı aynı sonuçlar verirler.

Son güncel durumlarını bilmiyorum ama ESET yıllardır en güvendiğim olmuştur. Kaspersky en son indirdiğim de bilgisayar resmen işkence görüyordu. Kendi bilgisayarıma virüs bulaştığında ESET Norton ve Kaspersky ve hatta Avast ile tarama yaptığımda sadece ESET virüsü bulabilmişti. Sadece kendi tecrübelerime göre cevapladım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı