En kötü ekran kartları

2K civarında ve o parayı haketmiyor maalesef :( buna bak derim en azından 600 TL cebinde kalır diğer bilgisayarımda yine GT1030 var performansı iyidir Valorant vs için ama sistemin APU sistemse (işlemcinde gpu (grafik) birimi varsa hiç bu ekran kartlarını alma bir de 2. el garantisi devam eden varsa 800 TL civarında satanlar görüyorum Letgo'da düşünülebilir. Bir aralar 400 TL'ye almadım şu kartı :(

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

işlemci: AMD Ryzen 3 2300X (ikinci el 800 TL)

PSU: Aerocool VX Plus AE-VXP400 400W aktif PFC güç kaynağı (sıfır 282 TL)

RAM: Corsair Vengeance LPX 8 GB (1x8GB) DDR4 3000MHz C16 siyah RAM(sıfır 408 TL)

Ekran kartı: XFX RX550 2 GB(ikinci el 1350 TL)

Anakart: ASUS Prime A320M-K AMD A320 DDR4 3200 MHz s+GL (OC) AM4 mATX anakart(Sıfır 379 TL)

SSD:120 GB
HDD: 250 GB

Şöyle bir sistem dizmeyi düşünüyorum. SSD,HDD ve Ekran kartı elimde var şuan. Sizin düşüncelerinizi alabilir miyim?

RAM: Corsair Vengeance LPX 8 GB (1x8GB) DDR4 3000MHz C16 siyah RAM(sıfır 408 TL)

Anakart: ASUS Prime A320M-K AMD A320 DDR4 3200 MHz s+GL (OC) AM4 mATX anakart(Sıfır 379 TL)

Şöyle bir sistem dizmeyi düşünüyorum. SSD,HDD ve Ekran kartı elimde var şuan. Sizin düşüncelerinizi alabilir miyim?
@blmhkn Size discord'tan ulaşabilir miyim? bir kaç soru sorabilir miyim?

@blmhkn Size discord'tan ulaşabilir miyim? bir kaç soru sorabilir miyim?

Son düzenleme:

Güç kaynağını aslında güzel şeçmişsin uygun fiyatlı ama ben bunu tavsiye etmek istedim yaklasık 6 aydırda kullanıyorum diğer sistemimde sessiz ısınmayan güzel bir psu çıktı
Rush Kinetic RPS5001RGB 500W RGB
İşlemciyi 700 tl gibi alabiliyor olsan çok güzel olurmuş ama 900 tl bandında sahıbındende letgoda ıkıncı el 1600afler var 6/12 bence tercih edilebilir tek çekirdekte benzer işler çıkarsalarda çoklu çekirdekli işlemlerde 1600af çok işine yarayacak özellikle sanallaştırma gereken işlemlerde
ayrıca 408 tl ye 3000 mh alma 400 tl ye 3200 mhz var burda :D
3200 Mhz DDR4 Corsair Vengeance

Güç kaynağını aslında güzel şeçmişsin uygun fiyatlı ama ben bunu tavsiye etmek istedim yaklasık 6 aydırda kullanıyorum diğer sistemimde sessiz ısınmayan güzel bir psu çıktı
Rush Kinetic RPS5001RGB 500W RGB
İşlemciyi 700 tl gibi alabiliyor olsan çok güzel olurmuş ama 900 tl bandında sahıbındende letgoda ıkıncı el 1600afler var 6/12 bence tercih edilebilir tek çekirdekte benzer işler çıkarsalarda çoklu çekirdekli işlemlerde 1600af çok işine yarayacak özellikle sanallaştırma gereken işlemlerde
ayrıca 408 tl ye 3000 mh alma 400 tl ye 3200 mhz var burda :D
3200 Mhz DDR4 Corsair Vengeance
Anlıyorum. Sistem hakkındaki düşünceleriniz nasıl? Oyun performansı, sistem parçalarının geliştirilmeye açık olması vs. Kısacası 10 üzerinden kaç verirsiniz? (Oynadığım oyunlar Lol, csgo pubg valorant vs.)
@blmhkn

Anlıyorum. Sistem hakkındaki düşünceleriniz nasıl? Oyun performansı, sistem parçalarının geliştirilmeye açık olması vs. kısacası 10 üzerinden kaç verirsiniz? (oynadığım oyunlar LoL, CS:GO PUBG Valorant vs.)
@blmhkn

PUBG için bir şey demeyeceğim çünkü en son ben o ekran kartla 720pde 50-60 çatışma agırlıklı sahnelerde 35-45 (Erangel) FPS civarı alıyordum ama diğer LoL CS:GO Valorant için yeterli kullanıcıyı üzmez ama eğer ki 16 GB yapmayacaksan RAM'i 4x2 çift kanal yap biraz daha performanslı olurdu gerçi APU olsaydı farkı anlardın ama ekran kartı olan sistemdede fark eder bence :D hemen hemen 3K'lık bir sistem toplamıssın. 3K ya hala i5 1.nesil GT730'lu sistemler satıyorlar utanmadan bence fiyatına bir şey diyemiyorum fiyatlar artıyor düşüyor falan ama sistem yine de güzel ekran kartını 1350 TL'ye almadıysan eğer 1050 Ti bak araştır biraz en azından PUBG oynarsın rahat rahat. Puan vermek insanı alıcağı varsa aldırmaz ya da almayacaksada aldırır önemli olan içine sinmesidir puan değil de bu sistem benim içime sindi sebebide ihtiyacların belli karşılıyor mu evet çok da kurcalamamak lazım :D

PUBG için bir şey demeyeceğim çünkü en son ben o ekran kartla 720pde 50-60 çatışma agırlıklı sahnelerde 35-45 (Erangel) FPS civarı alıyordum ama diğer LoL CS:GO Valorant için yeterli kullanıcıyı üzmez ama eğer ki 16 GB yapmayacaksan RAM'i 4x2 çift kanal yap biraz daha performanslı olurdu gerçi APU olsaydı farkı anlardın ama ekran kartı olan sistemdede fark eder bence :D hemen hemen 3K'lık bir sistem toplamıssın. 3K ya hala i5 1.nesil GT730'lu sistemler satıyorlar utanmadan bence fiyatına bir şey diyemiyorum fiyatlar artıyor düşüyor falan ama sistem yine de güzel ekran kartını 1350 TL'ye almadıysan eğer 1050 Ti bak araştır biraz en azından PUBG oynarsın rahat rahat. Puan vermek insanı alıcağı varsa aldırmaz ya da almayacaksada aldırır önemli olan içine sinmesidir puan değil de bu sistem benim içime sindi sebebide ihtiyacların belli karşılıyor mu evet çok da kurcalamamak lazım :D
Anlıyorum. Yorumlarınız için teşekkür ederim. Ekran kartını konum sebebiyle satın aldım ( küçük bir yerde oturuyoru ve kargoydu carttı curttu çok uğraşmak istemediğim için elden aldım. Belli bir süre sonra parça geliştirme mevzusuna bakış açınız nedir? Geliştirmeye açık bir sistem mi? Bir kaç yıl sonra daha iyi ekran kartı ve işlemci takılabilir mi? @blmhkn

Anlıyorum. Yorumlarınız için teşekkür ederim. Ekran kartını konum sebebiyle satın aldım ( küçük bir yerde oturuyor ve kargoydu carttı curttu çok uğraşmak istemediğim için elden aldım. Belli bir süre sonra parça geliştirme mevzusuna bakış açınız nedir? Geliştirmeye açık bir sistem mi? Birkaç yıl sonra daha iyi ekran kartı ve işlemci takılabilir mi? @blmhkn

Anakartın R7 3700X gibi işlemcileri destekliyor. AMD 3 nesil işlemciler çalısır bu da iyi bir işlemci ile RTX2070-80 combin yapabilirsin anlamına geliyor ama BIOS güncellemesi yapmadan elindeki işlemciyi kullanamazsın bazı sitelerde bu şekilde bilgiler gördüm o anakartla CPU destek sayfasında maalesef R3 2300X göremedim. Çalışmama durumu söz konusu olabilir.

Adsız.png

Anakartın R7 3700X gibi işlemcileri destekliyor. AMD 3 nesil işlemciler çalısır bu da iyi bir işlemci ile RTX2070-80 combin yapabilirsin anlamına geliyor ama BIOS güncellemesi yapmadan elindeki işlemciyi kullanamazsın bazı sitelerde bu şekilde bilgiler gördüm o anakartla CPU destek sayfasında maalesef R3 2300X göremedim. Çalışmama durumu söz konusu olabilir.

Eki Görüntüle 1219404
Pek anlayamadım. Hangi parçayı şuan değiştirirsem uzun vade de geliştirmeye olumlu etkisi olur? Anakart diyorsanız yanlış bilmiyorsam (Gigabyte B450M S2H AMD AM4 DDR4 Micro ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe) şöyle bir ana kart bu sorunu çözer mi?

Pek anlayamadım. Hangi parçayı şu an değiştirirsem uzun vade de geliştirmeye olumlu etkisi olur? Anakart diyorsanız yanlış bilmiyorsam (Gigabyte B450M S2H AMD AM4 DDR4 Micro ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe) şöyle bir anakart bu sorunu çözer mi?

Uzun vadede kullanman için demedim sadece uzun vadede nasıl kullanırsın diye bakınırken şu anki alıcağın Ryzen 3 2300X anakartınla uyumlu değil onu gördüm anakartın üretici sayfasında :( gerçi çalıştıranlarda varmış BIOS güncellemesi ile ama o anakarta uygun işlemciyi takmadan nasıl güncelliceksin orası sorun. B450 chipsetli anakarta baktım özelliklerine 2300X' işlemciyi destekliyor. Alabiliyorsanda zaten B450 B550 chipsetli anakart al geliştirme konusuna gelıcek olursak dediğim gibi bu anakartlar hem ucuz hem guclu ıslemcılerı desteklıyor ileride güncellersin yine sistemini 3-4 bilemedin paraya bakar biraz da 5-6 tık daha iyi şeyler çıkar bu anakartlardan iyi işlemci ve ekran kartı kombinlersen o kısmı dert etme yani.

Uzun vadede kullanman için demedim sadece uzun vadede nasıl kullanırsın diye bakınırken şu anki alıcağın Ryzen 3 2300X anakartınla uyumlu değil onu gördüm anakartın üretici sayfasında :( gerçi çalıştıranlarda varmış BIOS güncellemesi ile ama o anakarta uygun işlemciyi takmadan nasıl güncelliceksin orası sorun. B450 chipsetli anakarta baktım özelliklerine 2300X' işlemciyi destekliyor. Alabiliyorsanda zaten B450 B550 chipsetli anakart al geliştirme konusuna gelıcek olursak dediğim gibi bu anakartlar hem ucuz hem guclu ıslemcılerı desteklıyor ileride güncellersin yine sistemini 3-4 bilemedin paraya bakar biraz da 5-6 tık daha iyi şeyler çıkar bu anakartlardan iyi işlemci ve ekran kartı kombinlersen o kısmı dert etme yani.

Anlıyorum yardımlarınız için çok ama çok teşekkür ederim. Bu aralar en fazla 3000-3500 TL bütçem var. Ekran kartını hemen aldım çünkü hem uygun yerde buldum hem de dolar aldı başını gidiyor en azından aradan çıksın dedim. İleriki senelerde geliştirmeye açık olması benim için çok önemliydi. Siz de bunu açıkladınız teşekkür ederim. Beni 2-3 Yıl idare etsin kâfi. Yeri gelir RTX2080 takarız aslan parçasına :D Yalnız sisteme kaç puan verdiğinizi cidden merak ettim. Söyleyebilir misiniz?
Ha bir de Discord kullanıyor musunuz? Kullanıyorsanız ekleyebilir miyim? Yeri gelir anlayamadığım şeyleri size danışırım. Tabii siz de uygun görürseniz.
@blmhkn

Anlıyorum yardımlarınız için çok ama çok teşekkür ederim. Bu aralar en fazla 3000-3500 TL bütçem var. Ekran kartını hemen aldım çünkü hem uygun yerde buldum hem de dolar aldı başını gidiyor en azından aradan çıksın dedim. İleriki senelerde geliştirmeye açık olması benim için çok önemliydi. Siz de bunu açıkladınız teşekkür ederim. Beni 2-3 yıl idare etsin kâfi. Yeri gelir RTX2080 takarız aslan parçasına :D yalnız sisteme kaç puan verdiğinizi cidden merak ettim. Söyleyebilir misiniz?
Ha bir de Discord kullanıyor musunuz? Kullanıyorsanız ekleyebilir miyim? Yeri gelir anlayamadığım şeyleri size danışırım. Tabii siz de uygun görürseniz.
@blmhkn

Discord kullanıyorum ama çok aktif değilim kullanıcı adımda Discord'da hknblm#5941 Instagram ise buradaki kullanıcı adı ile aynı oradan yazabilirsin sorun olmaz. Ayrıca iki tane yan yana olsa PC kıyaslama yaparken puanlardım ama bu şekilde hem onca arastırma yapıp özenerek böyle bir devirde sistem toplamak bu işe kalkısmak ayrı zor sonra puan vermek gerçekten daha zor ben böyle durumda emeğe puan veririm ancak oda 10üzerinden 9 sebebi anakart başta yanlış şeçilmiş oda ilk seferde olur :D

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı