Rehber En Kolay Şekilde Evde Likit Yapımı

Mesela bende 30ml bu aromadan var. Bir de 120ml şişem var. Ben bu aromayı 120ml şişeye ekleyip, üstüne 70-80ml Nbase ekleyip karıştırıp bekletmem mi gerekiyor sadece? Bu kadar basit mi yani?

Aynen bu kadar basit. Mantık bu zaten likit yapımında ve tadı dışardan alıcağın likitlerden daha yoğun oluyor. Zaten o aldigin aroma 120ml şişede gelmesi lazım sen direk üstüne koyuyorsun.

Aynen bu kadar basit. Mantık bu zaten likit yapımında ve tadı dışardan alıcağın likitlerden daha yoğun oluyor. Zaten o aldigin aroma 120ml şişede gelmesi lazım sen direk üstüne koyuyorsun.
Büyük ihtimal şu saatten sonra artık kendim yaparım ama hayırlısı bakalım elektrikler gitmesin de Allah korusun
Hocam peki aromayı farklı bi siteden alsak nbase'i farklı bi siteden alsak bu sorun yaratır mı

nbase.net 'in aroma ve nbaselerini önerir misiniz

Son düzenleme:
Hiç denemedim

60/40 almayı düşünüyorum ama izlediğim bir YT videosunda %20 aroma koyuyordu. %20 aroma koyarsam ne gibi sıkıntı yaşarım?

60/40 almayı düşünüyorum ama izlediğim bir YT videosunda %20 aroma koyuyordu. %20 aroma koyarsam ne gibi sıkıntı yaşarım?
Koyduğun aroma önemli ben her zaman %20 kullanıyorum. Yoğun aromalar koyuyorsan ilk %10-15 arası denemen daha iyi olur. 60/40 base alırsan 40/60 elde edersin %20 koyduğun halde saçma olabilir 70/30 alıp 50/50 yapmak daha mantıklı bence.

Vozol kalitesine efektör koymadan ulaşabilir miyiz?

Birde karışım oranlarını en ideal olarak ne kadar buldunuz? Mesela %80 likit %20 aroma ile %60 likit %40 aroma arasında doygunluk farkı nasıl oluyor. Nasıl bir tat farkı oluyor. Efektör tatta neyi değiştiriyor, arttırıyor?

Efektörler tatlandırıcı olarak geçiyor buz efekti,mentol tonları gibi efektörler var. %20 aroma gayet yüksek bi yoğunluk zaten %20 yi geçmek böbrekleriniz için zararlı. %40 aromaya hiç girmiyorum bile gerçekten tehlikeli. Vozol kalitesine efektör koymadan ulaşmak çok zor. Koyarak bile aynı tarifi tutturamazsın.

Şimdi sipariş verdim.

Safir Kimya'dan Draft Bar aroma aldım. Efektöre gerek kalmadan yoğun aroma tadı veriyormuş firmanın verdiği bilgiye göre. Geldikten sonra yapıp dönüş yaparım.

Hocam rehberdeki gibi hazırlamaya çalıştım fakat cam şişeye aktardım. Şöyle bir korkum var ki cam şişede hava boşluğu görüldüğü üzere çok fazla, ben bunu yine de 2-3 hafta bu şekilde demleyebilir miyim?
İki cam şişede de 50-50ml salt likit var onun için bu kadar az

Dosya Ekleri

• IMG_4148.jpeg
    98,7 KB · Görüntüleme: 95
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…