En performanslı Linux dağıtımı nedir?

Wyzel

Hectopat
Yer
Milky Way
Ekran kartı: Intel HD Graphics 4000.
RAM: 6144.
İşlemci: İ3110.
Arkadaşlar sistemde sadece Minecraft oynayacağım. Hangi Linux dağıtımını önerirsiniz? Performanslı ve arayüzü güzel olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar sistemde sadece Minecraft oynayacağım. Hangi Linux dağıtımını önerirsiniz? Performanslı ve arayüzü güzel olsun.

Arayüz tamamen kullanacağınız masaüstü ortamı/Pencere yöneticisi ile ilgili. Onun dışında Linux Mint önerebilirim. Ya da eğer Linux'u öğrenmek istiyorsanız ve wiki okumaktan üşenmiyorsanız Arch kurabilirsiniz.

Artix Linux'u büyük ihtimalle kullanamaz. Yeni geçenlere önerilecek bir dağıtım değildir.

Son düzenleme:
En performanslı dağıtım teorik olarak en hafif olan dağıtımdır değil mi? O zaman Arch tavsiye edebilirdim, ancak yeni başlayan biri için Arch zorlayabilir; çünkü kurulum yardımcısı gibi bir şey bulunmuyor. Her, şey, komut.

Artix'de Arch tabanlı systemd olmayan versiyonu, çok bir fark yok aralarında.
Yukarıdaki Mint tavsiyesi fena değil gibi. Ben de denemenizi tavsiye ederim.

Senin için en iyisi Linux mint mate ve Ubuntu türevleri lubuntu veya xubuntu ideal ama Linux mint en iyisi ve kullanışlısı.

Arch Linux, Gentoo gibi kendin özelleştirdiğin dağıtımlar en performanlısı bence. Çünkü her şeyini kendın ayarlıyorsun.

Tabii son kullanıcı için bu iki dağıtım başlangıç için zor. Garuda önerebilirim, arayüzü güzeldir, hafif isoları var onlar da performanslıdır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı