En sevdiğiniz Atatürk sözü nedir?

"Biz cahil dediğimiz zaman, mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğimiz ilim, hakikati bilmektir."

İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemal... İkinci Mustafa Kemal, onu "ben" kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur!​

"Cumhuriyet sizden 'fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür' nesiller ister."
Keşke Türkiye'de üniversite politikası da bu söz göre diizay edilmiş olsaydı. Ancak ne yazık ki hiç bir zaman Türkiye'de üniversiteler özerk ve özgür olamadı. Şimdi buddurumdaysak, Bir zamanlar bizden geri olan Kore bu noktaydaysa bunu en önemli nedenlerinden biri de budur. Özgür ve özerk üniversitenin olmadığı yerde bilim özgürce gelişemez.

''Çalışmadan, yorulmadan, üretmeden rahat yaşamak isteyen toplumlar; önce haysiyetlerini sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar.''

"Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu kaybetmedim."

"Hala kurtarıcı bekliyorsanız ben size hiçbir şey öğretememişim demektir."

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı