En sevdiğiniz Türk yapımı oyun nedir?

Taleworlds entartainment 2005 yılında Turkiye Cumhuriyeti'nin başkenti Ankara'da kurulmuş olan uluslararası bağımsız bir oyun geliştirme şirketidir. Faaliyetlerine halen daha Ankara il sınırları içerisinde bulunan ODTÜ teknokent bünyesindeki ofislerinde devam etmektedir.

Kaynak: Hakkında - TaleWorlds Entertainment

Firma vergiyi nereye ödüyor ona bakmak lazım Türkiye de kurulmuş. O zaman fazla kasmaya gerek yok tartışılacak bir şey de yok firma Türk oğlu Türk oluyor.

Çok yanlış bir düşünce bu düşünceyle asla globalde başarı elde edinilemez ve kendimizi duyuramayız.
Her şeyin Batı Kültürü ve dili üzerine olduktan sonra bu işi yapan kişi Türk oldu diye Türk mü oluyor? Yabancı bir kültürün dili ve kültüründen bir şarkı ile bir yarışmaya katılmak demek ben artık oyum demek. Ben onun kültürü tarafından sindirilmeyi kabul ediyorum demek. O şarkıyı MaNga'yı hiç tanımayan birisi dinlese ve Türk bayrağını görmeseydi bu şarkının çok güzel bir Amerikan-İngiliz şarkısı olduğunu düşünürdü, çünkü öyle. Bestesini yapan, sözlerini yapan, okuyan Türk de olsa bu biz değiliz.

Ben de globale açılmamızı destekliyorum ama kendi benliğimizle açılalım, Anglo Saksonlara dönüşmeyelim diyorum. Bak eğer böyle giderse İngilizce ve Amerikan kültürü tüm dünya halklarını asimile edecek. Dünyada tek bir dil konuşulacak, o da İngilizce olacak. Türk Kültürü ve pek çok gelenek, anane, kültür yok olacak. Ben bir Türk olarak endişe duyuyorum. Oyun firmalarımızın adı bile İngilizce, bizim Türk olduğumuzu kim nasıl anlayacak peki?

Bugün CD Project'in tarihini hiç araştırmasak onun Leh kişiler tarafından kurulduğunu anlayabilir miyiz? Asla anlayamayız, Amerikan şirketi diye düşünürüz, çünkü öyle görünüyor.

Her şeyin Batı Kültürü ve dili üzerine olduktan sonra bu işi yapan kişi Türk oldu diye Türk mü oluyor?
Hayır şirket Türkiyede kurulmuş 2 türk tarafından tüm faaliyetler uzun süre Türkiye'de yapılmış.

Yabancı bir kültürün dili ve kültüründen bir şarkı ile bir yarışmaya katılmak demek ben artık oyum demek.
Çok alakasız ciddi olmadığını düşünüyorum.
Ben onun kültürü tarafından sindirilmeyi kabul ediyorum demek.
Aynı şekilde ciddi olmadığını düşünüyorum.
O şarkıyı MaNga'yı hiç tanımayan birisi dinlese ve Türk bayrağını görmeseydi bu şarkının çok güzel bir Amerikan-İngiliz şarkısı olduğunu düşünürdü, çünkü öyle. Bestesini yapan, sözlerini yapan, okuyan Türk de olsa bu biz değiliz.
Hayır tamamiyle Türklere ait olur.
Ben de globale açılmamızı destekliyorum ama kendi benliğimizle açılalım, Anglo Saksonlara dönüşmeyelim diyorum. Bak eğer böyle giderse İngilizce ve Amerikan kültürü tüm dünya halklarını asimile edecek. Dünyada tek bir dil konuşulacak, o da İngilizce olacak.
Mümkün değil. Hayl dünyasında yaşamıyoruz herkes bunun mümkün olmayacağını bilir.
Türk Kültürü ve pek çok gelenek, anane, kültür yok olacak. Ben bir Türk olarak endişe duyuyorum. Oyun firmalarımızın adı bile İngilizce, bizim Türk olduğumuzu kim nasıl anlayacak peki?
Seni anlıyorum ama hakkı olana hakkını vermeniz gerekir. Sen yıllar önce 2005 yılında gidip ankarada bir şirket kuruyorsun yıllarca bir oyun geliştirip kaynaklarını harcıyorsun 2009 yılında Paradox ile anlaşıp yayınlıyorsun inanılmaz bir başarıya imza atıyorsun dünyadaki çoğu insan bu oyunla beraber Türklerin adını ve varlığını bu sektörde belkide ilk kez farkına varıyor ama siz bu başarıyı inatla kabullenmiyorsunuz. Bugün Amerika, Rusya ve almanya gibi ülkelere gitsek TaleWorks diye bir şirket var globalde başarılı olup çok oyun sattı ama Türkiyede kurulup faatliyetlerini türkiyede yapıyorlar fakat Türkler türk olduklarını kabul etmiyor desek anında firmayı sahiplenmeye başlarlar bence sonuçta burda başarılı olmuş bir şirket var onlar başarının farkında ve sahiplenirler. Siz köküne kadar Türk olan bir şirketi sadece sitesinde Türkçe kullanmadığı için tüm yaptıklarını yok sayıp böyle demeniz bence bir hakarettir bunca başarıyı yok saymak.
Bugün CD Project'in tarihini hiç araştırmasak onun Leh kişiler tarafından kurulduğunu anlayabilir miyiz? Asla anlayamayız, Amerikan şirketi diye düşünürüz, çünkü öyle görünüyor.
Amu bu onların Polonya asıllı olduğunu hiç değiştirmez ve insanlarda öyle olduğunu bilirler.

@Durmazzali47 Verdiğin örnekler çok güzel. %100 katılıyorum sana. Hala burada ki arkadaşlar türk oyunu diye diretmekteler.
Yapımcısı türk olabilir ama oyun içerisinde doğru düzgün Türkçe seslendirme bile yok. Madem o kadar iyi yapımcılar. Yaptıkları oyun tutuyor 2. oyunu yapıyorlar bi zahmet Türkçe seslendirme eklesinler değil mi?

@Durmazzali47 Verdiğin örnekler çok güzel. %100 katılıyorum sana. Hala burada ki arkadaşlar türk oyunu diye diretmekteler.
Yapımcısı türk olabilir ama oyun içerisinde doğru düzgün Türkçe seslendirme bile yok. Madem o kadar iyi yapımcılar. Yaptıkları oyun tutuyor 2. oyunu yapıyorlar bi zahmet Türkçe seslendirme eklesinler değil mi?
Sen başarılı bir şirketimizi yok sayabilirsin böyle devam et ve güzel bir şey yaptığını düşünmeye devam et.
O insanlara ve uğraşlarına böyle hakaret etmeye devam edildiği sürece bu ülke ne gelişir nede dünya çağında iyi şeyler başarabilir. Armağan Yavuz gibi azınlıktaki insanlara teşekkürler en azından bu ülke için sizin yerinize biraz uğraşıyorlar.

Oyunu oynamış olsaydın ingilizce seslendirmenin bile formaliteden eklendiğini anlardın zaten.

Sen başarılı bir şirketimizi yok sayabilirsin böyle devam et ve güzel bir şey yaptığını düşünmeye devam et.
O insanlara ve uğraşlarına böyle hakaret etmeye devam edildiği sürece bu ülke ne gelişir nede dünya çağında iyi şeyler başarabilir. Armağan Yavuz gibi azınlıktaki insanlara teşekkürler en azından bu ülke için sizin yerinize biraz uğraşıyorlar.
.
Bana sığ düşünceli diyebilirsin ama globalleşme niyetine beyniniz bulanmış sizin. Yerli şeyler içermeyen bir oyun globalleşse ne olur globalleşmese ? O zaman o oyun Türk bir oyun değil, global bir oyun diyeceksiniz. Biz türk oyunlarından bahsediyoruz. Global oyunlardan değil. Ha global yapımlardan bahsediyorsak o zaman en iyi oyun Mafia 2'dir. Yani bunu mu dememizi bekliyorsun? Globaldeki insanlar araştırmadan Türk şirketi olduğunu bilemezler. Çünkü oyun içinde Türklerin yaptığına dair bir bilgi yok. Özünden kopup, kültüründen ayrılıp Batı'nın himayesine giren bir oyun bana göre Türk oyunu değildir.

Her şeyde olduğu gibi bu mecrada da batılaştığımız için şuan sağlam "Türk oyunu" diyebileceğimiz bir oyun yok. zamanında Monochroma diye bir oyun vardı. Bence en iyi Türk oyunu budur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı