En sevdiğiniz ülke nedir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hocam doğru. Din sömürülüyor. Ama hepsinin öyle olduğu manasına gelmez. Osmanlı geldiği ne yapıyor? İmar etmiyor mu? Veya Selçuklu? Bunlar istismar etmiş mi?

Osmanlı'nın halkına güdülen-otlatılan hayvan anlamına gelen "reaya" demesi, onlara "kullarım" diye seslenmesi ve kardeş katli yasası gibi olaylar İslam ile bağdaşmadığını gösterir bence.

Ülke değil de parayı severim. Para olunca her yerde kral gibi yaşarsın ister ABD ister Türkiye.

Ve her ülkenin kendine has güzel yerleri var onun için tek bir ülke demem mümkün değil.

Hocam ben şeriat istemiyorum demedim. Baktım şimdi. Bi yanlışlık olmasın diye. Ben Peygamber Efendimiz'i(sav) örnek almalıyız dedim ve de her yönden. Sadece ahlaki kısmından değil. Hocam birde din seçimi kişinin özgürlüğüdür vs. demişiniz. Zaten dinimizde zorlama yoktur kesin bir şekilde. Hem Peygamber Efendimiz(sav) Medine'ye hicret ettiğinde azınlıktaydılar. Adaletli bir şekilde yönetiyor. Yani doğru düzgün şeriatı uygularsak kimse ben İslam Devleti'de yaşamak istemiyorum demez. Hem Peygamber'imiz(sav) peygamber olduğu için ayakta durmadı devlet. Peygamberimiz(sav) adaletli bir şekilde yönetiyordu. Hem dinimizin istismar edilebilecek olması şeriatla devletin şeriatla yönetilmemesi gerektiğini göstermiyor. Ona kalırsa adalet, demokrasi falan da istismar ediliyor. Bu olmaması gerektiği manasına gelmiyor. Zaten herkes inanmak zorunda demedim. Herkesin kendi seçimi. Biz sürekli İslam'dan bahsederim vs. Teşvik ederiz yani. Yoksa dinde zorlama yoktur. Hem biliyorum ülkemizin %99'unun müslüman olmadığını. Önemli olan sayısal çokluk değil kalitedir. Ve de son olarak. Konuyu bulandırmıyoruz. Konuşun.
Hocam ben şeriat istemiyorum demedim. Baktım şimdi. Bi yanlışlık olmasın diye. Ben Peygamber Efendimiz'i(sav) örnek almalıyız dedim ve de her yönden. Sadece ahlaki kısmından değil. Hocam birde din seçimi kişinin özgürlüğüdür vs. demişiniz. Zaten dinimizde zorlama yoktur kesin bir şekilde. Hem Peygamber Efendimiz(sav) Medine'ye hicret ettiğinde azınlıktaydılar. Adaletli bir şekilde yönetiyor. Yani doğru düzgün şeriatı uygularsak kimse ben İslam Devleti'de yaşamak istemiyorum demez. Hem Peygamber'imiz(sav) peygamber olduğu için ayakta durmadı devlet. Peygamberimiz(sav) adaletli bir şekilde yönetiyordu. Hem dinimizin istismar edilebilecek olması şeriatla devletin şeriatla yönetilmemesi gerektiğini göstermiyor. Ona kalırsa adalet, demokrasi falan da istismar ediliyor. Bu olmaması gerektiği manasına gelmiyor. Zaten herkes inanmak zorunda demedim. Herkesin kendi seçimi. Biz sürekli İslam'dan bahsederim vs. Teşvik ederiz yani. Yoksa dinde zorlama yoktur. Hem biliyorum ülkemizin %99'unun müslüman olmadığını. Önemli olan sayısal çokluk değil kalitedir. Ve de son olarak. Konuyu bulandırmıyoruz. Konuşun yani.

İnsanı insan olduğu için sevmek, Türkler İslam'dan önce hoşgörülü değiller miydi? Ben mi yanlış hatırlıyorum?
Hocam elbette insanı insan olduğu için sevmeliyiz. Ona bir şey demiyorum.
Osmanlı'nın halkına güdülen-otlatılan hayvan anlamına gelen "reaya" demesi, onlara "kullarım" diye seslenmesi ve kardeş katli yasası gibi olaylar İslam ile bağdaşmadığını gösterir bence.
Hocam o konuda haklısınız ama bu demek değil ki Osmanlı hepten İslam Devleti değil. Mesela 2. Abdülhamid idamı bile kaldırıyor.

Hocam o konuda haklısınız ama bu demek değil ki Osmanlı hepten İslam Devleti değil. Mesela 2. Abdülhamid idamı bile kaldırıyor.
Bakın sorun burada İslam'da Hristiyanlık'ta falan denmiyor zaten. Artık ki artık da değil çok uzun süre önce bitti dine dayalı devletlerin süreci. Dine dayalı bir devlet ayakta kalamaz bu dönemde. Sizin görüşünüze gelecek olursak da öyle bir devletin illa bir din benimsemesi gerekmez. Adaletli bir devlette zaten sizin istediklerinizi de görürsünüz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…