En sevdiğiniz ülke ve nedenleri?

Brezilya. Nedenini söylememe gerek yok sanırım.

Evet arkadaşlar sorum üsttedir.

Benim cevabım birden fazla:
Kanada, İsviçre, İsveç, Finlandiya.

Nedenim: Huzurlu, güvenli, ekonomik olarak iyi, soğuk iklim, müstakil evler.
İskandinav ülkeleri ve KAnada.

Bana anlatabilirsin.
Alım gücü. Norveç halkı yüksek bir alım gücü oranına sahip. Orada yaşam çok pahalı, üstüne üstlük yüksek vergiler ödüyorlar. Ancak ellerinde hala bolca para bulunuyor.
Doğa. Doğayla iç içe bir ülkedir. Hemen ırmağın kenarına kurulmuş bir balıkçı kulübesi görebilirsin, kayak yapabilirsin, doğa yürüyüşüne çıkabilirsin. Ve bunları yapmak için uzun mesafe kat etmene gerek yok. Hemen yanında olacak hepsi.
Nüfus. Nüfusu 6 milyon civarı. Sokaklar insan bağrışları yerine kuş melodileri ile yankılanıyor.
Yaşlı nüfus. Yaşlı nüfus genç nüfusa göre daha fazla olduğu için gençler daha rahat iş bulabiliyor.
Refah seviyesi ve bilinçli halk. Halkı çok bilinçli. Gece yürüyüşüne çıkmak istediğinde fosforlu bir yelek giymek zorundasın, otobüse bindiğinde oturmak zorundasın vs. Bir cana bile çok değer veriyorlar. Televizyonda ise bu buna tecavüz etti, araba kazası oldu gibi yapılmıyor, çünkü neredeyse hiç böyle şeyler olmuyor. "Sonbahar depresyonundan nasıl çıkılır" gibi haberler yapılıyor.
Özel hayatın gizliliğine önem verirler. Tanımadığın biriyle konuşurken çok ayrıntıya girmezler ve ayrıntıya giren sorular sormazlar.
Devlet de halka çok yardım ediyor. Norveç halkı ciddi anlamda yüksek vergiler ödüyor, ancak karşılığını alıyor. Sıradan bir ev orada 2-3 milyon krondan başlıyor. Ancak hepsi devletin sayesinde rahatça kredi alıp, yine kolayca borçları ödeyip geçinebiliyor. Verdikleri vergileri devlet harika bir hizmetle onlara geri veriyor. Son zamanlarda bazı vatandaşlar ödedikleri verginin karşılığını alamadıklarını söylüyorlardı, hala öyle midir bilmiyorum.

Aklıma gelenler bunlar. Yolumuz düşer inşallah.

İskandinav ülkeleri ve Kanada.

Benimle aynısınız.

Teşekkürler bu bilgiyi sağladığınız için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…