Makaleler
1
Daha fazla  
Bundan sonra şekeri hayatımdan çıkarıyorum, belki siz de çıkarırsınız diye paylaşayım. Yani şu belgeselde anlatılan çoğu şey aynen başıma gelen şeyler. Bitkinlik, yorgunluk, mutsuzluk, göbekte yağlanma, hepsinin sebebi şekermiş. Çok iyi belgesel izleyin derim. Sağlık için.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bende çok şekerli ve asitli besinler tüketmemeye başladım işin güzeli artık onlara ilgim kalmadı. Şekersiz şeyler daha çok hoşuma gidiyor. Geçen bir bardak kola içme durumunda kaldım eskiden şişeyi dikerken şimdi her yudumda hıçkırdığımı ve çok afedersiniz geğirdiğimi fark ettim.

Ben 5 senedir vücut geliştirme sporu ile ilgileniyorum aynı zamanda antrenörüm. Şekerin vücuda olan zararını ve etkilerini hem kendimde hemde yardımcı olduğum insanlarda gördüm. En güzel bırakma şekli ya da azaltma şekli birşeyi reddettiğinizde ki mutluluk ve sporun verdiği fiziksel sonuçlar. Şekeri bırakabiliyorsanız spora başlayın derim, sonuçlar çok hızlı olacaktır.

Zaten belgeselde de, her gün rutin spor yapan adam, şekerli yiyecekler yediği zaman göbekte yağlanma, kilo alma durumu olurken, şekeri bıraktığı anda, 2 haftada, spor yapmadan normal öğünleri ile yağlanmadan kurtulduğunu gösteriyor. Bu aynı zamanda o adamın deneyi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Cikolata ve türevi seyleri yemeyeli seneler oldu, cayi kahveyi sekersiz iciyorum, kolanin tadini bile unuttum.
Bir biram var yedirtmeyiz

O kadar zararlı değildir eminim, şekerin zararını gördükten sonra.

Şeker,un ve tuz zararlı hocam yanlış memlekette yaşıyoruz Bizim bu 3 beyaz olmadan yemeğimiz pişmiyor genel olarak.

İçeceklerde şeker oranını düşürebiliriz veya hayatımızdan çıkarabiliriz. Tuzu azaltırız peki un ne olacak ? Kol böreği,poğaça,dızmana,ziron,lahmacun,etli ekmek,pide liste uzar gider bunlar olmadan yaşamak zor.

Bence doğal olarak aldığımız şekerlerden fazla zarar görmeyiz. Bir kutu koladan gelen şeker miktarı ile 2 portakal veya 4 çaydan gelen bir değil, kola daha zararlı bu konuda. Kola içecek olursam Coca-Cola Zero içerim. Meyve şekeri sağlıklıdır vücuda girmesi lazım.

Lise okuduğum zamanlar aklıma geldi kafeteryada arkadaşlar en fazla kim şeker atıp içer diye yarışırdı Hamit denen arkadaş 24 küp şekerli çay içmişti.

Tabiki meyve şekeri yararlı da ne kadar? Sen önceden dalından elma koparıp yiyordun, elmanın içindeki lifler şekere doydun yeter diyor ama videoda belirtilen olaydan bir örnek söz; elmanın içindeki şekeri çıkarıp gerisin atacak makina yaptık. 3 elma sıkıyorsun suyunu içiyorsun o bile fazla vücuda çünkü doyma hissi verecek posayı almadık.

Ayrıca lahmacun, poğaca, bunları da fazla yiyoruz ama şeker kadar fazla değilmiş. Piyasadaki ürünlerden şekerli olanları çıkarmaya kalksak, reyonların %80'i boşalır diyor videoda. Bu da doğru. İlk önce bu kadar aşırı şekerden kurtulmakta yarar var. Diğerleri bu kadar zarar veremez çıkarımlarıma göre.

Burada birisi önermişti bu filmi. Zararlı olduğunu biliyordum şekerin fakat daha da zararlı olduğunu anladım bunu izledikten sonra. Hele ki mutluluk ve şeker ilişkisini. Zaten şekeri bırakmıştım dişlerimi kaybetme korkusundan, bu filmi izleyince tam teşekküllü bir şeker düşmanı oldum.

Tuz, şeker, un. Bitirim üçlü bunlar. İnsanı mezara daha erken sokuyor, bazen de süründürüyor sizi. Sağlığınızı kaybetmeyin çünkü ona paha biçilmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…