En ucuz güç kaynağı neden alınmamalı?

Hayır kardeşim çektiği güç aynıdır ama çektiği gücü verimli kullanir.
Hayır hocam. 80+ Bronze güç kaynağıyla 80+ Gold güç kaynağının prizden çektiği güç aynı değil.
 
Bu furya çıkmadan önce hurdadan bozma güç kaynaklarını kullandık yıllarca kaçı, patlayıp bozuldu?
Bununla ilgilide kendi geçmiş sistemlerinden örnek verebilirim. Afyonkarahisar'da bir dönem elektrikler (yeni mahallelerde) accayyip dengesizdi. Aynı evde, aynı prizden çekilmiş uzatmaya bağlı 2 farklı sistem vardı. Birinde kaliteli olarak kabul ettiğimiz bir markanın PSU'su varken (TT), diğerinde şuan ismini bile hatırlamadığım bir PSU vardı. Hurdadan bozma diye adlandırdığınız o PSU'lara yakın bir ürün. İlk sefer anakartla kendini yaktı. Sütten dilim yandı ama yoğurdu da hala rahat rahat yiyordum. Aynı markanın ucuz diye bir PSU'sunu daha aldım. Bu sefer bir sonraki dalgalanmada anakart, işlemci beraber patladı.
 
Şansa denk geliyor iyi gelmesi sanırım çünkü herkes sertifikalı al diyor. Ben ucuz 3-4 yıl önce mi neydi 600 W sertifikasız tanınmayan kötü ucuz markadan aldım sorunsuz çalışıyor tabii ama şansıma da olabilir.
 
Şansa denk geliyor iyi gelmesi sanırım çünkü herkes sertifikalı al diyor. Ben ucuz 3-4 yıl önce mi neydi 600 W sertifikasız tanınmayan kötü ucuz markadan aldım sorunsuz çalışıyor tabii ama şansıma da olabilir.
Sertifikası olmayan ama iç yapısı iyi olan ve korumaları eksiksiz olan bir ürün satın aldıysan problem olmaz. Sadece elektrik faturan kabarık gelir 80+ bir ürüne göre.
 
Hayır kardeşim çektiği güç aynıdır ama çektiği gücü verimli kullanir.

Hocam ne kadar anlamsız mesaj bu? Tamamen yanlış bilgi içeriyor. Lütfen bilmediğiniz konulara "bilgilendirici" mesaj yazmayın bayağı komik oluyor. :ROFL:
Sizin dediğinize göre 10W çekmesi gereken gücü 80+ Titanium sertifikalı bir PSU 0.1W çekerek o 0.1W'tan enerji üretim 10W'a falan mı çıkarıyor? :ROFL: Evime de alayım o PSU'lardan o zaman, yokluktan enerji üretirim :ROFL:

Sistem 100W güç istiyorsa 80+ sertifikalı bir PSU yüzde 80'in üzerinde ENERJİYİ KORUYARAK iletir. Sisteme vereceği yine 100W olur fakat prizden çektiği enerjiyi yüzde 20'nin altında bir kayıp ile verir. Yani 120W çeker 100W sisteme gider kalan 20W ise ısıya dönüşür ve kayba uğrar.
 
Son düzenleme:
Yalnız oyuncuları sağlam manipüle etmişler. Sertifikasız olunca patlayacağına, sistemi yakacağına vs. inanıyorlar. Bu furya çıkmadan önce hurdadan bozma güç kaynaklarını kullandık yıllarca kaçı, patlayıp bozuldu? Bu sertifika olan güç kaynakları elektriği daha verimli kullanır o kadar. Dandik bir PSU 100 watt güç için prizden 130-140 watt çekiyorsa bu PSU verimlilik oranına göre güç çeker 80+ için 120 watt gibi.

Madem ucuz PSU sistemi yakmıyor o zaman neden Gigabyte PSU kullanıyorsun? Tak o zaman platoon-Frisby-Everest marka
 
Gerek enerji verimliliği olsun gerek içerisin de bulundurduğu korumalar örneğin kaçak elektrik koruma vs. Ucuz olan ürün de pek fazla koruma olduğu söylenemez bu yüzden bana göre en önemli bileşendir güç kaynağı.
 
80+ ibaresinin veya Gold Silver bronz Platinum gibi ibareler PSU'nün kalitesi ile doğrudan ilgili olan kavramlar değil. Piyasada bir dönemler 80+ Gold diye satılan PSU'larin bir kısmı C4'ten farksızdı. Bu ibareler PSU'nün verimliliği ile ilgili kavramlar. Kısaca açıklamak gerekirse PSU nuzun verimliliği ne kadar yükseke PC'nin ihtiyacı olan gücü vermek için prizden çekeceği güç o kadar verimli olur. Örneğin verimliliği düşük PSU PC'nin ihtiyacı olan 500W güç için prizden 650W çekerken, verimliliği yüksek PSU PC'nin ihtiyacı olan 500W için prizden 550W güç çeker. Kalite konusunda odaklanmanız gereken nokta PSU'nün Japon kapasitorlere sahip olması, güvenlik belgeleri ve üretici firma. Tavsiye edebileceğim markalar sırasıyla Seasonic, FSP, SilverStone, High Power kaliteli PSU üreten markalardan bazılarıdır.
 
Madem ucuz PSU sistemi yakmıyor o zaman neden Gigabyte PSU kullanıyorsun? Tak o zaman platoon-Frisby-Everest marka
Param var alıyorum yeğenim. Ayrıca o PSU'yu o kadar ucuza aldım ki duysan şaşırırsın 364 liraydı. Özellikle sertifikalı olsun diye almadım dandik ürünlerden bile ucuzdu şansıma. :D
 

Yeni konular

Geri
Yukarı