En Üst Seviye Sistem Toplama Önerisi

Bütçe
150 Bin TL

dwinqs

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle merhaba, hepinizin bayramını kutluyorum sevdiklerinizle beraber nice güzel bayramlara;
Sistem toplamak istiyorum, yurt dışından alacağım parçaların tamamına yakınını,
Bütçemde sıkıntı yok şu an bu parçaların Türkiye bedeli 150 bin civarı tutuyor
Benim kurduğum sistem şu şekildedir, sistem tamamen MSI marka olmasını istiyorum tüm bileşenlerin MSI tercih ettim,
Anakart: MEG X670E GODLIKE
Ekran kartı: MSI GeForce RTX® 4090 Suprim Liquid X 24G
Soğutma: MEG CoreLiquid S360
İşlemci: AMD Ryzen 9 7950x3D
RAM: Kingston Fury Beast 2x16 6000MHz
Hafıza: MSI 2TB Spatium M480 NVMe
Güç kaynağı: MSI MEG AI1000P PCI-E5 1000W
Kasa: MSI Creator 400M
Parçaların uyum konusunda kasa uygun mu ya da alternatif neler önerilebilir tavsiyelerinize açığım,
Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler,

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle bayramınız mübarek olsun. Eğer marka önemli olmaz ise şöyle bir sistem topladım yaklaşık 110000TL yapıyor işlemci soğutucusunu saymaz isek.
İşlemci:

İşlemci soğutucu:
DeepCool LT720 Türkiye'de sanırım stokları kalmamış yurt dışında bulabilirseniz güzel olur.

Anakart(sizin seçtiğiniz anakarta baktım fantezi fiyatta. 6666MHz RAM destekli anakarta 40k vermek mantıksız şimdilik idarelik aşağıdaki anakartı alıp RAM desteği yüksek olan anakartlar çıktımı onlara geçmek daha mantıklı. Attığım anakart şu anda vatan da indirimde 12K civarına denk geliyor):

RAM(2X):

SSD:

Ekran kartı:

Kasa:

PSU:
@messinicocugu.

Öncelikle bayramınız mübarek olsun. Eğer marka önemli olmaz ise şöyle bir sistem topladım yaklaşık 110000TL yapıyor işlemci soğutucusunu saymaz isek.
İşlemci:

İşlemci soğutucu:
DeepCool LT720 Türkiye'de sanırım stokları kalmamış yurt dışında bulabilirseniz güzel olur.

Anakart(sizin seçtiğiniz anakarta baktım fantezi fiyatta. 6666MHz RAM destekli anakarta 40k vermek mantıksız şimdilik idarelik aşağıdaki anakartı alıp RAM desteği yüksek olan anakartlar çıktımı onlara geçmek daha mantıklı. Attığım anakart şu anda vatan da indirimde 12K civarına denk geliyor):

RAM(2X):

SSD:

Ekran kartı:

Kasa:

PSU:
@messinicocugu.

Bence kasa olarak yurt dışından Phanteks 600s daha iyi olur bir de SSD olarak Corsair MP600 Pro'ya da Kingston Fury Renegade daha iyi olur.

İşlemci:

İşlemci soğutucu:

RAM(2X):

SSD:

Ekran kartı:

Kasa:

PSU:
@messinicocugu.

Alternatif olarak dizdiğim bir diğer sistemde bu, msi seti dizmek istiyorum anakart konusunda tamamen haklısınız ama tam neye göre kıyaslama yapmam gerektiğini bilmiyorum, sizin attığınız anakartta ramleri maksimum hızda çalıştırabiliyor muyum?

İlginiz ve cevaplarınız için çok teşekkür ederim,

İşlemci: i9 13900K
Anakart: Msi Mag Z790 Tomahawk wifi 7200 mhz
Ekran Kartı: Msi rtx 4090 suprim
Ram: Corsair Vengeance 32gb 7200 mhz
Bellek: Samsung 990 Pro 7450/6900Mb 2TB
Psu:msi mpg 1000w 80+gold
Soğutma: MSI MEG CORELIQUID S360 360mm sıvı soğutucu
Kasa: MSI MPG Gungnir 110R 4 Fanlı

@messinicocugu

Alternatif olarak dizdiğim bir diğer sistemde bu, MSI seti dizmek istiyorum anakart konusunda tamamen haklısınız ama tam neye göre kıyaslama yapmam gerektiğini bilmiyorum, sizin attığınız anakartta RAM'leri maksimum hızda çalıştırabiliyor muyum?

İlginiz ve cevaplarınız için çok teşekkür ederim,

İşlemci: i9 13900K.
Anakart: MSI MAG Z790 Tomahawk Wi-Fi 7200 MHz.
Ekran kartı: MSI RTX 4090 Suprim.
RAM: Corsair Vengeance 32 GB 7200 MHz.
Bellek: Samsung 990 Pro 7450/6900Mb 2TB.
PSU: MSI MPG 1000W 80+Gold
Soğutma: MSI MEG CoreLiquid S360 360mm sıvı soğutucu.
Kasa: MSI MPG Gungnir 110r 4 fanlı.

@messinicocugu
Benim attığım anakartda maksimum 6600MHz destekliyor. Maksimum hızda çalıştırmak için mecburen piyasaya yüksek MHz destekli anakartların çıkmasını bekleyeceğiz. Dediğiniz parçalar iyi ancak fiyatı önemli. Soket ömrü açısından AM5 bir sistem daha mantıklı olur. Çünkü Intel 14. nesil ile beraber yeni sokete geçiş yapacak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı