En yüksek işlemci güç durumunu düşürmek

Hocam laptop modeli ne? Eğer Turbo Boost'u kapatmak sorununu çözüyorsa ThrottleStop ile undervolt yap + Control Center'ın yoksa ThrottleStop'ın TPL penceresinden işlemci güç limitlerini sınırlamanı öneririm (Şimdiki güce göre iki limiti 45W veya 35W gibi bir değere alıp test et). İşlemcinin şu anki güç limitlerini öğrenmek istiyorsan da HWiNFO indirip güç bilgilerini ve limitlerini görebilirsin (CPU Package Power, PL1 Long ve PL2 Short)

Dosya Ekleri

• 1591915977101.png
    1591915977101.png
    9,6 KB · Görüntüleme: 78
  • 1594664343523.png
    1594664343523.png
    82,9 KB · Görüntüleme: 78
Hocam laptop modeli ne? Eğer Turbo Boost'u kapatmak sorununu çözüyorsa ThrottleStop ile undervolt yap + Control Center'ın yoksa ThrottleStop'ın TPL penceresinden işlemci güç limitlerini sınırlamanı öneririm (şimdiki güce göre iki limiti 45W veya 35W gibi bir değere alıp test et). İşlemcinin şu anki güç limitlerini öğrenmek istiyorsan da HWiNFO indirip güç bilgilerini ve limitlerini görebilirsin (CPU package Power, PL1 long ve PL2 short)

Abra A7 12.1.5.

Bilmiyorum genelde 85 90 arası gidip geliyor yük altında. Kimisi yanar falan diyor kimisi 100E kadar dayanır diyor. Kime inanacağımı bilemedim.

100 dereceye kadar bir sorun yok ve 100 derece kilidi mevcut. HQ, H ve U tipi mobil işlemcileri base voltage ile yakmak mümkün değil. Anakart yeterince kaliteli değilse belki bir nebze anakart yüzünden bir sorun yaşayabilirsin, tabii burada unutulmaması gereken bir şey var oda dizüstü bilgisayarın standart bir masaüstü anakartından çok daha kaliteli olması hele oyuncu dizüstülerinde bu işin Nirvana'ya yükseldiğini düşünüyorum.

100 dereceye kadar bir sorun yok ve 100 derece kilidi mevcut. HQ, H ve U tipi mobil işlemcileri base voltage ile yakmak mümkün değil. Anakart yeterince kaliteli değilse belki bir nebze anakart yüzünden bir sorun yaşayabilirsin, tabii burada unutulmaması gereken bir şey var oda dizüstü bilgisayarın standart bir masaüstü anakartından çok daha kaliteli olması hele oyuncu dizüstülerinde bu işin Nirvana'ya yükseldiğini düşünüyorum.

Sıcaklıktan dolayı mavi ekran verdiğini düşünmüştüm, sıcaklık değil ise ne olabilir, torrent oyunlar olabilir mi? Bilginiz var mı bu konu hakkında?

Son düzenleme:
Sıcaklıktan dolayı mavi ekran verdiğini düşünmüştüm, sıcaklık değil ise ne olabilir, torrent oyunlar olabilir mi? Bilginiz var mı bu konu hakkında?

Minidump dosyasını foruma yüklersen içeriğini inceleyip sana neden mavi ekran aldığını söyleyebilirler.

Minidump dosyasını foruma yüklersen içeriğini inceleyip sana neden mavi ekran aldığını söyleyebilirler.

Minidump

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı