Çözüldü Endeavour OS Xfce. Compositor nasıl kapatılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Endeavour OS Xfce masaüstü ortamında compositor nasıl kapatılır?

Settings Manager'dan window Manager Tweaks'e tıkla. Açılan pencereden compositor sekmesine git ve enable display compositing seçeneğindeki tiki kaldır.
Böylelikle Compositor'u kapatmış olacaksın. Xfce'nin default Compositor'u hakkında çok şikayet gördüm. Çoğu kişi bu yüzden picom geçiyormuş. Dilersen picom bakabilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videonun son bölümünde Xfce'ye nasıl picom kurulacağı anlatılıyor. Buna bakabilirsin.
Endeavour OS Xfce masaüstü ortamında compositor nasıl kapatılır?

Settings Manager'dan window Manager Tweaks'e tıkla. Açılan pencereden compositor sekmesine git ve enable display compositing seçeneğindeki tiki kaldır.
Böylelikle Compositor'u kapatmış olacaksın. Xfce'nin default Compositor'u hakkında çok şikayet gördüm. Çoğu kişi bu yüzden picom geçiyormuş. Dilersen picom bakabilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bu videonun son bölümünde Xfce'ye nasıl picom kurulacağı anlatılıyor. Buna bakabilirsin.

Çözüm

Pencere yöneticisi ve Pencere yöneticisi ince ayarları var.

6.png

Bu mu?

7.png

''Görüntü düzenlemeyi etkinleştir'' tikini kaldırınca compositor kapanmış oluyor sanırım?

Linux Mint sorunlu olduğu için Endeavour'a geçtim. Ne gibi sorunlar var?
Arch'ı amacından saptırdığı yetmiyor gibi zamanla şişmeye ve yavaşlamaya başlıyor. Aynı zamanda sürekli hatalarla karşılaşacaksınız. Normal archta almadığınız hataları Endeavourda alacaksınız. En çok göreceğin hata segmentation faul olacak. Deneyimledikçe görürsün uğraşması zevkli ancak çok aşırı hata oluşuyor özellikle bir şeyler derlemeye çalışıyorsan.

Arch'ı amacından saptırdığı yetmiyor gibi zamanla şişmeye ve yavaşlamaya başlıyor. Aynı zamanda sürekli hatalarla karşılaşacaksınız. Normal archta almadığınız hataları Endeavourda alacaksınız. En çok göreceğin hata segmentation faul olacak. Deneyimledikçe görürsün uğraşması zevkli ancak çok aşırı hata oluşuyor özellikle bir şeyler derlemeye çalışıyorsan.
Oyuncuyum. Endeavour OS'un kurulumu Linux Mint'ten bile 1 tık kolay oldu benim için. Ben geç öğrenen biriyim. Linux Mint'ten direk Saf Arch'a geçemezdim. Hatta Saf Arch'ı Archinstallscript ile bile kurmaya cesaret edemedim. Bu yüzden Arch'a alışmak için Endeavour kurmaya karar verdim.
Arch dünyasına biraz alışırsam ve öğrenirsem niyetim ilk başta archinstallscript ile saf arch kurulumunu yapmak. Asıl niyetim ise bir oyuncu olarak Saf Arch kurup kullanmayı öğrenmek.

Oyuncuyum. Endeavour OS'un kurulumu Linux Mint'ten bile 1 tık kolay oldu benim için. Ben geç öğrenen biriyim. Linux Mint'ten direk Saf Arch'a geçemezdim. Hatta Saf Arch'ı Archinstallscript ile bile kurmaya cesaret edemedim. Bu yüzden Arch'a alışmak için Endeavour kurmaya karar verdim.
Arch dünyasına biraz alışırsam ve öğrenirsem niyetim ilk başta archinstallscript ile saf Arch kurulumunu yapmak. Asıl niyetim ise bir oyuncu olarak Saf Arch kurup kullanmayı öğrenmek.

Geç öğrenmenizin nedeni çekingen davranmanız olabilir. Ne kadar yeni şey denerseniz o kadar çok öğrenirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı