EndeavourOS KDE'de masaüstü bozuldu

Nuyyu

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
+ Lenovo Legion 5 Pro
- RTX 4070 BY Lenovo
- i7-13700HX

+ Redmi Note 10 Pro (Sweet)
- SuperiorExtended (AOSP)
Meslek
Bilgisayar Yazılım ve Donanım
Daha önceden yükleyip kullandığım latte-dock kullanmayı bırakıp KDE'nin kendi panellerini kullanırsam daha mantıklı geleceğini düşünürek panelleri oluşturmaya başladım ve panelde çok fazla araç vardı deneyip silme amaçlıydı kalkıp htoptan bakayım dedim RAM kullanımına normalden fazla RAM kullandığını görünce yeniden başlattım bilgisayar açılınca şifreyi girdikten sonra masaüstü donuyor duvar kâğıdım griye dönüyor cevap vermediği için ama sistem aslında çalışıyor başlat tuşu Vb. tıklayınca tepki veriyor uygulamara girebiliyorum.

Zen çekirdeği ile giriş yapmayı bıraktım işe yaramadı wayland yerine X11 geçtim yine işe yaramadı.

Şu an üst kısımda önceden oluşturduğum panel gelmiyor (KDE ile oluşturduğum) ve masaüstü donuyor bunun bir çaresi var mı? Latte dock sıkıntısız çalışıyor diğer uygulamalarda aynı şekilde mesela panellerin hakkında bilgiler bir dosyada yazılıyor mudur ve o dosyayı silsem ya da düzenlesem olmadı konsol ile masaüstündeki bütün araçları silme komutu gibi bir şey yok mu ya da panelleri silen.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni bir kullanıcı hesabı oluşturup, eski kullanıcı hesabını silebilirsiniz.
Evet bunu manjaroda yapıyordum sırf bu yüzden manjaroyı bırakmıştım çünkü iyice ayarladıktan sonra bozulunca bütün emeklerim gidiyordu. Yeni kullanıcı hesabı ile bütün ayarlar ve uygulamalar gidiyor gitmeden bir yolu yok mu?

.config klasörü içinde kullandığınız programların ayar dosyaları saklanır. Yeni kullanıcı oluşturmadan önce, .config klasörünün yedeğini alın. Eğer bilgisayarda windows kurulu ise, tercihen .config klasörünün yedeğini ntfs bölümüne yedekleyin.Böylece dosyaların sahipliği sorunu ortadan kalkar.
Yeni kullanıcı oluşturduktan sonra, ntfs bölümünden kullandığınız programların config dosylarını tek tek alıp, yeni oluşturduğunuz kullanıcının .config klasörüne eklersiniz. Fakat bu esnada bozuk olan kde ayarlarını almamaya dikkat edin.

.config klasörü içinde kullandığınız programların ayar dosyaları saklanır. Yeni kullanıcı oluşturmadan önce, .config klasörünün yedeğini alın. Eğer bilgisayarda windows kurulu ise, tercihen .config klasörünün yedeğini ntfs bölümüne yedekleyin.Böylece dosyaların sahipliği sorunu ortadan kalkar.
Yeni kullanıcı oluşturduktan sonra, ntfs bölümünden kullandığınız programların config dosylarını tek tek alıp, yeni oluşturduğunuz kullanıcının .config klasörüne eklersiniz. Fakat bu esnada bozuk olan kde ayarlarını almamaya dikkat edin.
Tamamdır başka çözüm yok yani sadece panel kısmı bozuk olduğuna eminim paneli silsem yeterli gibi ama oda kde plasmanin ana dosyalarinda mevcuttur diye tahmin ediyorum

Acaba config dosyalarını silsem kde nin veya düzenlesem düzenir mi diye denemek istiyorum..

Bundan 15-20 yıl kadar önce ayarları bozduğumuzda, .config klasörünü sildiğimizde tüm ayarlar varsayılan olacak şekilde bilgisayar yeniden açılıyordu. Fakat son yıllarda hiç böyle bir şey denemedim.
Denemek istiyorsan, önce .config klasörünün bir yedeğini al...
Hatta bence home klasörünün tümünü yedekle.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı