Çözüldü EndeavourOS otomatik olarak Zen Kernel'den nasıl başlatılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

murty0

Hectopat
EndeavourOS kurdum ve kurarken zen kerneli seçtim, her PC'yi açtığımda bu ekran geliyor, otomatik olarak zen kernelden başlatmasını nasıl sağlayabilirim?

Çözüm

Burası da beklediğimden karışık çıktı. Reddit'te bir çözüm buldum. Systemd-boot ekranı gelince default olmasını istediğiniz boot seçeneğine ok tuşlarıyla gelip gelip "D" tuşuna basın. Bu sayede default olarak ayarlanabildiğinden söz etmiş birisi.

Kaynak:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bekleme süresini de timeout değerini değiştirerek halledebilirsiniz.

Burası da beklediğimden karışık çıktı. Reddit'te bir çözüm buldum. Systemd-boot ekranı gelince default olmasını istediğiniz boot seçeneğine ok tuşlarıyla gelip gelip "D" tuşuna basın. Bu sayede default olarak ayarlanabildiğinden söz etmiş birisi.

Kaynak:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bekleme süresini de timeout değerini değiştirerek halledebilirsiniz.

Son düzenleme:
Çözüm

D ye bastığımda default olarak atadı, her açılışta bu seçim ekranı çıkıyor fakat dafault olarak zen kernel seçili olduğundan 5 saniye sonra otomatik olarak zen kernelden başlatıyor. O ekran gelmeden direkt normal açsın isterdim ama böyle de kullanırım sorun değil, teşekkür ederim.

Attığınız loader.conf dosyası vardı ya. Onun içindeki timeout satırındaki karşısında 5 yazan yeri 0 yaparsanız o ekran gelmez hiç. Ama tavsiyem en azından 1 saniye olarak belirleyin Timeout'u. Kernelde bir problem olduğunda rahatlıkla değiştirebilirsiniz bu sayede.

Süpersin hocam, üstün hizmet madalyası filan verilmesi lazım valla size

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…