Çözüldü EndeavourOS uçbirim komutlar çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

murty0

Hectopat
EndeavourOS kurdum. Terminale girdiğim komutların çoğu çalışmıyor, bir şey yükleyemiyorum ne yapmam lazım?

technopat.png

Ek olarak bu dağıtımı kurarken zen kernel tikini işaretlemiştim, pcyi başlatınca her açılışta bu ekran geliyor, direkt zen kernelden başlatmasını nasıl sağlayabilirim ?
WhatsApp Image 2023-08-13 at 10.43.22.jpeg

Son düzenleme:
Çözüm
EndeavourOS kurdum. Terminale girdiğim komutların çoğu çalışmıyor, bir şey yükleyemiyorum ne yapmam lazım?

Eki Görüntüle 1900636

Bash:
yay

Öncelikle bu kodu girin. Eğer sorun devam ederse /etc dizinine gidin. pacman.conf dosyasını not defteriyle açın.

Bash:
[chaotic-aur]

include = /etc/pacman.d/chaotic-mirrorlist

Ardından yukarıdaki yazıyı bulup kaldırın ve notu kaydedin.

Tekrar yay komutunu girin ve yüklemek istediğiniz uygulamaları yükleyin.

Bu arada uygulamalarınızı yüklemek için yay kullanın.

Örneğin: yay steam deyin. Ardından hangi Steam paketini indirmek istiyorsanıs solundaki numarayı girip enter basın. Sonra kurulum adımlarını devam ettirin.

Ek olarak bu dağıtımı kurarken zen kernel tikini işaretlemiştim, PC'yi başlatınca her açılışta bu ekran geliyor, direkt zen kernelden başlatmasını nasıl sağlayabilirim?
Eki Görüntüle 1900761

Bunun için ayrı konu açın. Daha iyi olur.

Hocam bu yazıyı kaldırıp yay dediğimde yükseltilebilir 11 paket çıktı, onları yüklüyorum şimdi. Chaotic-AUR deposunu eklemek rehberlerde öneriliyordu, ben şimdi o yazıyı tekrar eklersem yine hata mı alacağım? Ve sudo pacman komutlarının çalışması için ne yapmam lazım? Sudo pacman ı silip yay mı yazacağım?

Sudo pacman kullanabilirsiniz ama yay daha rahat. Ondan önerdim. Chaotic-AUR'u eklemek için ön adımları yapmanız lazım.

Bash:
sudo pacman-key --recv-key 3056513887B78AEB --keyserver keyserver.ubuntu.com

sudo pacman-key --lsign-key 3056513887B78AEB

sudo pacman -U 'https://cdn-mirror.chaotic.cx/chaotic-aur/chaotic-keyring.pkg.tar.zst' 'https://cdn-mirror.chaotic.cx/chaotic-aur/chaotic-mirrorlist.pkg.tar.zst'

Yukarıdaki kodları sırasıyla girdikten sonra /etc dizinindeki pacman. Conf dosyası içinde silmenizi istediğim satırları tekrar eklemelisiniz.

Kod:
[chaotic-aur]

Include = /etc/pacman.d/chaotic-mirrorlist

Hocam bu yazıyı kaldırıp yay dediğimde yükseltilebilir 11 paket çıktı, onları yüklüyorum şimdi. Chaotic-AUR deposunu eklemek rehberlerde öneriliyordu, ben şimdi o yazıyı tekrar eklersem yine hata mı alacağım? Ve sudo pacman komutlarının çalışması için ne yapmam lazım? Sudo pacman ı silip yay mı yazacağım?

Eki Görüntüle 1900771

yay zram yazın.

Eki Görüntüle 1900636

Bash:
yay

Öncelikle bu kodu girin. Eğer sorun devam ederse /etc dizinine gidin. pacman.conf dosyasını not defteriyle açın.

Bash:
[chaotic-aur]

include = /etc/pacman.d/chaotic-mirrorlist

Tekrar yay komutunu girin ve yüklemek istediğiniz uygulamaları yükleyin.

Bu arada uygulamalarınızı yüklemek için yay kullanın.

Örneğin: yay steam deyin. Ardından hangi Steam paketini indirmek istiyorsanıs solundaki numarayı girip enter basın. Sonra kurulum adımlarını devam ettirin.

Ek olarak bu dağıtımı kurarken zen kernel tikini işaretlemiştim, PC'yi başlatınca her açılışta bu ekran geliyor, direkt zen kernelden başlatmasını nasıl sağlayabilirim?
Eki Görüntüle 1900761

Bunun için ayrı konu açın. Daha iyi olur.

Sudo pacman kullanabilirsiniz ama yay daha rahat. Ondan önerdim. Chaotic-AUR'u eklemek için ön adımları yapmanız lazım.

Bash:
sudo pacman-key --recv-key 3056513887B78AEB --keyserver keyserver.ubuntu.com

sudo pacman-key --lsign-key 3056513887B78AEB

sudo pacman -U 'https://cdn-mirror.chaotic.cx/chaotic-aur/chaotic-keyring.pkg.tar.zst' 'https://cdn-mirror.chaotic.cx/chaotic-aur/chaotic-mirrorlist.pkg.tar.zst'

Yukarıdaki kodları sırasıyla girdikten sonra /etc dizinindeki pacman. Conf dosyası içinde silmenizi istediğim satırları tekrar eklemelisiniz.

Kod:
[chaotic-aur]

Include = /etc/pacman.d/chaotic-mirrorlist

Eki Görüntüle 1900771

yay zram yazın.

Son düzenleme:
Çözüm

Screenshot_20230813_111523.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı