Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci
Linux-firmware paketi içerisinde "redistributable" şeklinde onlarca özgür olmayan yazılım var. Dağıtımlar bu paketi doğrudan hazır bir şekilde paylaşmaz hukuki süreçlerle uğraşmamak için. Örnek vermek gerekirse Debian'daAyrıyetten firmware paketini de kurabilirsin. Açık kaynak ve distron tarafından distrobute edilmiş driverları kurman tabii daha iyi olur ancak linux-firmware paketi Arch gibi kurulumlarda zaten kurulu geliyor. Ubuntu ya da Debian gibi GUI sağlayan bir distroysa kontrol etmeni öneririm.
non-free deposundadır, kendin eklemen gerekir. Gentoo'da ek olarak @BINARY-REDISTRIBUTABLE lisanslarını etkinleştirmek gerekir.En temel kütüphane eksik. Çekirdeğine uygun headerları edin eğer bu sürücüyü kuracaksan.Hocam kurmayı denedim ama hata alıyorum
Bash:/home/ronarch/Downloads/Realtek-PCIe-GBE-NIC-Driver-master/r8168-8.047.05/src/r8168_n.c:60:10: fatal error: linux/pci-aspm.h: No such file or directory 60 | #include <linux/pci-aspm.h> | ^~~~~~~~~~~~~~~~~~ compilation terminated. make[4]: *** [scripts/Makefile.build:243: /home/ronarch/Downloads/Realtek-PCIe-GBE-NIC-Driver-master/r8168-8.047.05/src/r8168_n.o] Error 1 make[3]: *** [/usr/lib/modules/6.6.8-arch1-1/build/Makefile:1913: /home/ronarch/Downloads/Realtek-PCIe-GBE-NIC-Driver-master/r8168-8.047.05/src] Error 2 make[2]: *** [Makefile:234: __sub-make] Error 2 make[1]: *** [Makefile:140: modules] Error 2 make: *** [Makefile:40: modules] Error 2 [root@ronarch r8168-8.047.05]#
Hem GitHub üzerinden hem sitesinden denedim ama sonuç bu.