EndeavourOS kurdum. Terminale girdiğim komutların çoğu çalışmıyor, bir şey yükleyemiyorum ne yapmam lazım?
Ek olarak bu dağıtımı kurarken zen kernel tikini işaretlemiştim, pcyi başlatınca her açılışta bu ekran geliyor, direkt zen kernelden başlatmasını nasıl sağlayabilirim ?
Öncelikle bu kodu girin. Eğer sorun devam ederse /etc dizinine gidin. pacman.conf dosyasını not defteriyle açın.
Bash:
[chaotic-aur]
include = /etc/pacman.d/chaotic-mirrorlist
Ardından yukarıdaki yazıyı bulup kaldırın ve notu kaydedin.
Tekrar yay komutunu girin ve yüklemek istediğiniz uygulamaları yükleyin.
Bu arada uygulamalarınızı yüklemek için yay kullanın.
Örneğin: yay steam deyin. Ardından hangi Steam paketini indirmek istiyorsanıs solundaki numarayı girip enter basın. Sonra kurulum adımlarını devam ettirin.
Ek olarak bu dağıtımı kurarken zen kernel tikini işaretlemiştim, PC'yi başlatınca her açılışta bu ekran geliyor, direkt zen kernelden başlatmasını nasıl sağlayabilirim? Eki Görüntüle 1900761
Hocam bu yazıyı kaldırıp yay dediğimde yükseltilebilir 11 paket çıktı, onları yüklüyorum şimdi. Chaotic-AUR deposunu eklemek rehberlerde öneriliyordu, ben şimdi o yazıyı tekrar eklersem yine hata mı alacağım? Ve sudo pacman komutlarının çalışması için ne yapmam lazım? Sudo pacman ı silip yay mı yazacağım?
Hocam bu yazıyı kaldırıp yay dediğimde yükseltilebilir 11 paket çıktı, onları yüklüyorum şimdi. Chaotic-AUR deposunu eklemek rehberlerde öneriliyordu, ben şimdi o yazıyı tekrar eklersem yine hata mı alacağım? Ve sudo pacman komutlarının çalışması için ne yapmam lazım? Sudo pacman ı silip yay mı yazacağım?
Öncelikle bu kodu girin. Eğer sorun devam ederse /etc dizinine gidin. pacman.conf dosyasını not defteriyle açın.
Bash:
[chaotic-aur]
include = /etc/pacman.d/chaotic-mirrorlist
Ardından yukarıdaki yazıyı bulup kaldırın ve notu kaydedin.
Tekrar yay komutunu girin ve yüklemek istediğiniz uygulamaları yükleyin.
Bu arada uygulamalarınızı yüklemek için yay kullanın.
Örneğin: yay steam deyin. Ardından hangi Steam paketini indirmek istiyorsanıs solundaki numarayı girip enter basın. Sonra kurulum adımlarını devam ettirin.
Ek olarak bu dağıtımı kurarken zen kernel tikini işaretlemiştim, PC'yi başlatınca her açılışta bu ekran geliyor, direkt zen kernelden başlatmasını nasıl sağlayabilirim? Eki Görüntüle 1900761