Çözüldü EndeavourOS uygulamalar nasıl kurulur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Selam arkadaşlar, Windows kullanmaktan sıkıldığım için Linux'a geçiş yaptım. Şu an EndeavourOS Xfce kullanıyorum. Uygulamaları nasıl kuracağımı anlayamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
sudo pacman -S "uygulama-adi" komutuyla istediğiniz uygulamayı indirebilirsiniz. Eğer daha geniş bir uygulama kütüphanesine sahip olmak istiyorsanız sudo pacma -S yay ve sudo pacman -S paru komutlarıyla AUR'dan yararlanabilirsiniz. Bunların kullanımı ise sırasıyla yay -S "uygulama-adi" ve paru -S "uygulama-adi" şeklindedir.
sudo pacman -S "uygulama-adi" komutuyla istediğiniz uygulamayı indirebilirsiniz. Eğer daha geniş bir uygulama kütüphanesine sahip olmak istiyorsanız sudo pacma -S yay ve sudo pacman -S paru komutlarıyla AUR'dan yararlanabilirsiniz. Bunların kullanımı ise sırasıyla yay -S "uygulama-adi" ve paru -S "uygulama-adi" şeklindedir.

Çözüm
Spotify kurmak istiyorum ama, hedef bulunamadı hatası alıyorum.
Pacman içinde olmayabilir, yay -S spotify komutuyla deneyin bir. Tabii ki ilk öncelikle kurmadıysanız sudo pacman -S yay ile yay'i kurmanız gerek.

Pacman içinde olmayabilir, yay -S spotify komutuyla deneyin bir. Tabii ki ilk öncelikle kurmadıysanız sudo pacman -S yay ile Yay'i kurmanız gerek.

Cleanbuild yapılacak paketler diye bir kısım çıkıyor. Bu kısımda ne yapmalıyım?

Cleanbuild yapılacak paketler diye bir kısım çıkıyor. Bu kısımda ne yapmalıyım?
N yani hiçbiri diyebilirsiniz, ben öyle hiçbir hata ile karşılaşmadım.

Teşekkür ederim. Peki uygulamaları hangi komut ile kaldırıyoruz?
Pacman için:
Paket kaldırma: sudo pacman -R "uygulama-adi"
Paket ve onun bağımlıklarını kaldırma: sudo pacman -Rs "uygulama-adi"
AUR için (Örnekleri yay'den verdim, eğer paru ile yüklediysen yay yerine paru yazman yeterli.):
Paket kaldırma: yay -R "uygulama-adi"
Paket ve onun bağımlıklarını kaldırma: yay -Rs "uygulama-adi"

Pacman için:
Paket kaldırma: sudo pacman -R "uygulama-adi"
Paket ve onun bağımlıklarını kaldırma: sudo pacman -Rs "uygulama-adi"
AUR için (örnekleri Yay'den verdim, eğer paru ile yüklediysen yay yerine paru yazman yeterli.):
Paket kaldırma: yay -R "uygulama-adi"
Paket ve onun bağımlıklarını kaldırma: yay -Rs "uygulama-adi"

Teşekkür ederim.

Arkadaş gayet güzel yazmış ben sadece bir ekleme yapmak istiyorum.

Bash:
sudo paru -Ss uyg

Şeklinde çalıştırırsan içinde "uyg" geçen uygulamaları bulur. Uygulamanın adından emin değilsen bu şekilde de aratabilirsin.

1731488075144.png

Technopat Haberler

Geri
Yukarı