Endeks Bilişim Güvenilir Bir Yer Mi?

Katılım
3 Temmuz 2014
Mesajlar
229
Yer
İzmir
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
Ben yaklaşık 1 sene kadar önce Zotac GTX 1060 6GB Mini Edition almıştım. Son zamanlarda fanından hafif tıkırtılar oluyordu ama ben kasanın kendi fanlarından zannediyordum ve önemsemiyordum. Dün gece uykumdan uyandıracak kadar ses çıkarmaya başladı. Ben de açtım baktım. Ekran kartının fanından çıkıyormuş tıkırdı sesi. Kartı söktüm, her şeyini çıkardım, taktım, düzelmedi. Bu arada zamanında temizlemek için kaç kere açmıştım. Üzerinde bir tane browler fan var sadece. Muhtemelen bunun değişmesi gerekiyor. Ben de aldığım yerin numarasını almak için sitesine girerken sitenin açılmadığını fark ettim. Araştırmalarım sonucunda da fark ettim ki bu yer kapanmış. Ekran kartının kutusunun içinden garanti belgesini buldum. 2 yıllık garantisi vardı. Üzerindeki servis bilgilerine baktığımda Endeks bilişim denen bir yerin adres bilgileri vardı. E-posta attım hemen durum böyle böyle diye. Bana en erken zamanda telefon numaramı ve adresimi not düşerek İstanbul'a kargolamamı söylediler.

Şimdi benim merak ettiğim noktalardan biri bu Endeks Bilişim denen yer güvenilir bir yer mi ? Diğer bir soruda acaba garanti dışı kalmış deyip belli bir miktar para kitlerlerse ne kadar olur ?
Isı değerlerinde normalde %100 yük altına 82 derece olurken 97'lere kadar çıkmalar olmaya başladı. Fan RPM'i %100 fan hızında 3200'lerde iken şimdi 2200'lere zar zor çıkıyor. Bazen ses çıktığında ise 400-500 RPM arası değişiyor. Hala oyun oynatıyor FPS düşüşleri çok az var. Tamir olma ihtimali nedir sizce ? İncelemelerime göre soğutma ünitesindeki sadece fanda sorun var.

Not: Kart zarar görmesin diye MSI Afterburner programından Güç Sınırını %50'ye çektim 83 derece kadar çıkıyor şimdi ama 300-400Mhz'lik düşüş oluyor çekirdek hızında.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Garanti firması ile satıcı firma farklıdır. Endeks bilgisayar hakkında bir bilgim yok. Ekran kartını kendiniz açtığınız için yüksek muhtemel garanti dışı kalmış. Göndermeniz sebebiyle herhangi bir para ücreti talep edemezler. En faza bu kart garanti dışı kalmış diyerek geri yollarlar. Ben yerinizde olsam garanti dışı kalma ihtimali ve ekran kartını kargoculara emanet etme sıkıntısından dolayı, olayı kendim çözerdim.
https://www.amazon.com/ARCTIC-Accelero-Plus-VGA-Cooler/dp/B005I9IM4E
Bu ürünü sipariş verin. Bütçeniz varsa 2 fanlı modeli sipariş edebilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Burada bir arkadaş uygulamış.
 
Hemen geri dönmüşler işte, bence içinden çıkan yere garanti için gönderin. Fiyat çıkarsa da size sormadan yaptırmazlar kartı zaten pahalı gelirse yaptırmazsın kartını geri yollarlar. Senin üreteceğin çözüm yolları garanti denklemden çıktığında mantıklı hale gelir.
 
Arkadaşlar tavsiyeleriniz için teşekkürler. Attığım e-postalara anında cevap veriyorlar. Sorduğum tüm soruları anında cevapladılar. Bayağı ilgili görünüyorlar. Garanti dışı kalmış olsa bile resmi distribütörüne göndermek içime daha çok sindi. Zaten @Ömer Muhlis Erdoğan'ın da gösterdiği soğutucular pahalı değil. Eğer çok yüksek bir ücret talep ederlerse öyle bir şey alıp değiştiririm. Ekran kartını güzelce paketledim birazdan kargolayacağım. Gelişmelerden haberdar ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Endeks Bilişim zaten Zotac'ın Türkiye distribütörü. Yani garanti için zaten oraya gidecek kart. Ya direk siz gönderin ya da aldığınız yer aracılığyla gönderin.
Bilgisayarı topladığım yer kapanmış. Bu yüzden ulaşamıyorum. Kendim göndermekten başka çarem yok.

Kargolamayı yaptım saat 3 gibi. Ekstra havalı poşet felan koyamayız dediler. Ben de güzelce köpüklü poşete sarıp kutu içindeki mukavva yuvaya iyice oturtmuştum. Kartın hareket etmesi imkansız dedim ve öyle gönderdim. Üzerine kırılgan sembolu yapıştırttım. Umarım kırılmadan gider.

WhatsApp Image 2017-09-05 at 12.17.46.jpeg
 

Geri
Yukarı