Ender 3 Pro Direct Drive Upgrade Kit Tercih Edilmeli mi?

BerktaN

Kilopat
Geçtiğimiz günlerde Z ekseninde yaşadığım sorun nedeniyle 9 saatlik baskının yaklaşık 4-5. saatinden itibaren Z ekseni hareket ettirmeyi durdurmuş. Bunun sonucunda filament baskının son anlarına kadar itilmeye çalışılmış, o kadar uzun süre filament extrude edilmeye çalışınca hotend tıkanmış ve bir şekilde filament teflon borunun içinde sıkışmış. Ne yaparsam yapayım borudan çıkaramadım ben de bunun yerine PTFE boru almayı düşünüyordum fakat karşıma Direct Drive Upgrade Kit çıktı. Sadece boru almak için yaklaşık 60 TL vermektense bu şekilde bir kit almak sizce daha mı yararlı olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hiç kullanmayacağım derken? Her türlü ya PTFE boru ya da bu kiti alıp kullanmam gerekiyor. Çünkü şu an yazıcıyı kullanamıyorum, şu an sahip olduğum teflon boruyu bir şekilde temizleyebilsem bile kısa sürede yine bu şekilde olacak. Belki direct drive kiti daha az sorunsuz ve daha yararlı olur diye düşünüyordum.

Hiç kullanmayacağım derken? Her türlü ya PTFE boru ya da bu kiti alıp kullanmam gerekiyor. Çünkü şu an yazıcıyı kullanamıyorum, şu an sahip olduğum teflon boruyu bir şekilde temizleyebilsem bile kısa sürede yine bu şekilde olacak. Belki direct drive kiti daha az sorunsuz ve daha yararlı olur diye düşünüyordum.
Şu an ihtiyacınız olan parça PTFE boru değil mi, neden diğer parçalara para veresiniz?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı