Çözüldü Ender 3 S1 nozzle tıkanıklığını çözmeye çalışırken başka bir sorun çıktı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

GörkemKaba

Centipat
Daha fazla  
Bir sürü şey denedim fakat düzelmedi. En son çakmak ile içindeki filamenti yakmayı denedim. Nozzle açıldı fakat şöyle bir şey oldu. Yazıcıyı da sınıflamıştım ama sonrasında mı böyle olmaya başladı hatırlamıyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_20241122_163855.jpg
    138,9 KB · Görüntüleme: 50
  • IMG_20241122_163833.jpg
    152,9 KB · Görüntüleme: 49
  • IMG_20241122_163815.jpg
    206,8 KB · Görüntüleme: 49
  • IMG_20241122_162414.jpg
    99,6 KB · Görüntüleme: 52
Çözüm

Komple hotend çıkarıp temizleyin PTFE'yi düz kesin ve nozzle montajını yaparken hotendi ısıtın.

Çakmak ile yakılmaz hocam çıkarmadan denediysen daha kötü. Nozzle değiştirmek çok ucuz bir şey direk nozzle değiştirin.

Hocam çakmak ile yakılır bir sorun olmaz ve her tıkanmada nozzle değiştirilmez yapılacak şey ya cold pull ya da nozzle çıkarıp dışarıdan çakmak ile yakıp cold pull gibi yavaşça içindeki filamenti koparmadan çekebiliriz bir sorun olmaz.

Ama bence buradaki sorun nozzle ile PTFE arasında boşluk var.
Çakmak ile yakılmaz hocam çıkarmadan denediysen daha kötü. Nozzle değiştirmek çok ucuz bir şey direk nozzle değiştirin.

Hiçbir şekilde düzelmedi en son bunu deneyeyim dedim. Nozzleyi çıkardım tabii ki. Yani sorun kesin olarak nozzleda öyle mi? Bir de hangi nozzle iyidir? 9 liraya da var 100 liraya da.

Hiçbir şekilde düzelmedi en son bunu deneyeyim dedim. Nozzleyi çıkardım tabii ki. Yani sorun kesin olarak nozzleda öyle mi? Bir de hangi nozzle iyidir? 9 liraya da var 100 liraya da.

Pirinç nozzle daha hızlı ısınıyor daha stabil diye duymuştum hocam. Ama ısı isteyen şeyler basıyorsanız çelik alın.

Komple hotend çıkarıp temizleyin PTFE'yi düz kesin ve nozzle montajını yaparken hotendi ısıtın.

Hocam çakmak ile yakılır bir sorun olmaz ve her tıkanmada nozzle değiştirilmez yapılacak şey ya cold pull ya da nozzle çıkarıp dışarıdan çakmak ile yakıp cold pull gibi yavaşça içindeki filamenti koparmadan çekebiliriz bir sorun olmaz.

Ama bence buradaki sorun nozzle ile PTFE arasında boşluk var.

Çözüm

PTFE'yi önce ters çevirdim, baskılar aynı bu şekildeydi bu sefer kestim. Birkaç kez düz olmadığını düşünerek tekrarladım ama her seferinde böyle oluyor. PTFE'yi değişmem gerek galiba ama her yerde bulamadım, crealtynin kendi ürünü de çok pahalı.

Dosya Ekleri

• IMG_20241204_202137.jpg
    143,4 KB · Görüntüleme: 23
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…